Φέκτερ: Εκπληρώστε τους όρους του μνημονίου και βλέπουμε…

Εκλογές δεν έχει τον Σεπτέμβριο μόνο η Γερμανία, αλλά και η γειτονική της Αυστρία, και το θέμα της περαιτέρω χρηματοδότησης της Ελλάδας δε θα μπορούσε να λείπει από την προεκλογική περίοδο αυτής της χώρας. Έτσι, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, δεν έχασε σήμερα την ευκαιρία, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, να επιδείξει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα.

“Πριν φθάσουμε στην περαιτέρω βοήθεια, ασφαλώς θα απαιτήσω να υπάρξει συμμόρφωση προς τους όρους του (σημερινού προγράμματος)”, ξεκαθάρισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, που απέφυγε να κάνει σχόλια για το ενδεχόμενο μέγεθος ενός νέου πακέτου δανεισμού της Ελλάδας, μέχρι η τρόικα να λάβει στοιχεία από την αξιολόγηση της εκτέλεσης του σημερινού μνημονίου, σημειώνοντας πως η Αθήνα υπολείπεται κατά πολύ του αρχικού στόχου να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις που προβλεπόταν να υλοποιήσει.

Η Φέκτερ απέφυγε να σχολιάσει την εκτίμηση περί 11 δισ. ευρώ για το φημολογούμενο τρίτο πακέτο στήριξης, σημειώνοντας: “Δεν πρόκειται να σχολιάσω επ' αυτού διότι πρόκειται περί φαντασιώσεων για κάτι το οποίο δεν βρίσκεται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή”.