“Σοβαρό περιστατικό” η διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα

Στο επίπεδο τρία- από το αρχικό 1-  αναβάθμισε ηΡυθμιστική Αρχή Πυρηνικής Ενέργειας της Ιαπωνίας, τη σοβαρότητα της διαρροής 300 τόνων μολυσμένου νερού από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, το επίπεδο τρία σημαίνει πως πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό και επιβεβαιώνεται έτσι και επισήμως η επικινδυνότητα της διαρροής ραδιενεργού ύδατος.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Tepco ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ζητήσει τη βοήθεια από ξένους ειδικούς για την αντιμετώπιση της διαρροής ενώ, ο  υπουργός Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού, εξήγγειλε τη συγκρότηση ομάδας, που θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σταθμό, η Tokyo Electric Powe, ανακοίνωσε ότι το άκρως ραδιενεργό νερό, παρέα με χώμα και άμμο, ενδέχεται να έχει διαρρεύσει στην θάλασσα και και η διεθνής ανησυχία τώρα είναι κατά πόσο, το ατύχημα το 2011 και οι συνεχείς διαρροές, θα μεταλλάξουν τελικά την θαλάσσια ζωή στους ωκεανούς.