Τσέλσι Μάνινγκ: Θέλω να αποκτήσω στήθος αλλά να μένω στην αντρική πτέρυγα

Στις 22 Αυγούστου , μία ημέρα μετά την καταδίκη του σε 30 χρόνια κάθειρξης για τη μεγαλύτερη διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ, το βαθύ λαρύγγι των Wikileaks ανακοίνωσε ότι πλέον είναι γυναίκα. Έτσι, αντί για Μπράντλεϊ, θέλει να τον αποκαλούν Τσέλσι Μάνινγκ. 

Σήμερα, ο δικηγόρος της δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η πελάτης του, Τσέλσι Μάνινγκ, θέλει να κάνει θεραπεία οιστρογόνων που θα βοηθήσει να αναπτύξει στήθος και άλλα θηλυκά χαρακτηριστικά . Μάλιστα, καθώς η στρατιωτική φυλακή έχει ξεκαθαρίσει ότι  δεν πρόκειται να "παρέχει" τέτοιου είδους θεραπείες, η Τσέλσι είναι πρόθυμη να πληρώσει η ίδια για τις ορμόνες της.

 "Ελπίζουμε η φυλακή να κάνει το σωστό" είπε ο δικηγόρος της Τσέλσι, "ώστε η πελάτης μου να μην υποχρεωθεί να κάνει μήνυση".

Εκτός αυτού όμως, η Τσέλσι δεν σκοπεύει να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλλου και "δεν αναμένει να ζει χωριστά από τους άνδρες κρατούμενους στην αντρική στρατιωτική φυλακή" είπε ο Ντάβιντ Κούπερ.

Μάλιστα, ο στρατιώτης είχε δηλώσει στον δικηγόρο του εδώ και πολύ καιρό ότι θα προβεί σε δήλωση σχετικά με την ταυτότητά του, αλλά δεν ήθελε να το κάνει ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάλυπταν τη δίκη.

"Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι ήταν μια προσπάθεια να αποσπάσει  περισσότερη προσοχή, αλλά η Μάνινγκ  δεν θέλει  να σκέφτεστε ότι  η δήλωση ήταν ανειλικρινής" είπε τέλος ο δικηγόρος.