Ο διαιτητής των εκπλήξεων, Μπιόρν Κάιπερς σφυρίζει το ΠΑΟΚ-Σάλκε

Ο Ολλανδός διαιτητής Μπιόρν Κάιπερς θα σφυρίξει τον κρίσιμο αγώνα ΠΑΟΚ-Σάλκε στην Τούμπα.

Ο Ολλανδός ίσως να μην ακούστηκε με χαρά στα αυτιά των παραγόντων του ΠΑΟΚ, καθώς στις διεθνείς αναμετρήσεις που συμμετέχουν ελληνικές ομάδες που έχει σφυρίξει, δεν έχει αποδειχθεί και τόσο "γουρλής".

Ο Κάιπερς έχει σφυρίξει την ήττα της Εθνικής μας ομάδας με 3-1 στη Βοσνία και την ήττα του Ολυμπιακού στο Γκελζενκίρχεν, πάλι επί της Σάλκε στο περσινό Champions League. Έχει σφυρίξει και τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Μίλαν με 1-0 με το γκολ του Ζούλιο Σέζαρ στις 21 Νοεμβρίου 2006 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Πρόκειται επίσης για το διαιτητή που σφύριξε τον περσινό τελικό του Europa League μεταξύ Τσέλσι και Μπενφίκα.

Πάντως, ο Κάιπερς γενικά θεωρείται διαιτητής-"εδράκιας" και ιδιαίτερα στους διεθνείς αγώνες που έχει σφυρίξει κέρδισαν οι γηπεδούχοι στην συντριπτική πλειονότητά του, ενώ, κατά "διαβολική" σύμπτωση, σε πάνω από τους μισούς αγώνες, στους οποίους έχει διατελέσει "άρχων", το φαβορί έχασε ή τουλάχιστον δεν κέρδισε. Ενδεικτικοί οι αγώνες: Μπορούσια Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης 4-1, Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1, Σέλτικ - Μπαρτσελόνα 2-1, Ουντινέζε - Μπράγκα 1-1 (πρόκριση των Πορτογάλων στα πέναλτι), Βασιλεία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1, Μαζέμπε - Ιντερνασιονάλ 2-0, Φούλαμ - Γιουβέντους 4-1, ΑΕΚ - Μίλαν 1-0.