Επαγγελματική ευκαιρία για 2500 γυναίκες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Oλοκληρώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη και έγκριση έργων στο Πρόγραμμα "Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας".

Η λίστα ονομάτων των επιτυχουσών γυναικών θα αναρτηθεί αύριο Δευτέρα 26 Αυγούστου (10.00 πμ) στις ιστοσελίδες: http://www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr, www.efepae.gr και www.epeaa.gr .

Όπως υπενθυμίζεται από το υπουργείο, επειδή το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και ένας μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος από 40 εκατ. ευρώ σε 77 εκατ. ευρώ, με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "2500 γυναίκες άνεργες, απολυμένες, αυτοαπασχολούμενες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πράξη τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Εύχομαι και ελπίζω να δημιουργήσουν βιώσιμες επιχειρήσεις και να αποκτήσουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής αυτές και οι οικογένειές τους. Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι τόσο η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων όσο η δημιουργία της μέγιστης προστιθέμενης αξίας για τους πολίτες, την οικονομία, την κοινωνία".