Επανέρχεται (;) η ομαλότητα στην Αίγυπτο

Η διορισμένη από τους στρατιωτικούς κυβέρνηση της Αιγύπτου δεσμεύτηκε σήμερα να προασπίσει τη δημοκρατία και να αποκαταστήσει την ασφάλεια στη χώρα, ενώ μείωσε κατά δύο ώρες την  απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κάιρο και σε δεκατρείς επαρχίες, εκτός από την Παρασκευή,που παραδοσιακά διοργανώνοται πορείες και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.  
                               

Ο προσωρινός πρωθυπουργός Χάζεμ αλ-Μπεμπλάουι δήλωσε πως η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξισορροπήσει τη σταθερότητα και την αποφασιστικότητα στα μέτρα που παίρνει, μία εβδομάδα και πλέον αφότου οι προσωρινοί κυβερνώντες κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

Ο Αλ-Μπεμπλάουι υπεραμύνθηκε επίσης της αποφυλάκισης του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, λέγοντας ότι συνάδει με το νόμο.

Οι οργανώσεις που πρωταγωνίστησαν στην ανατροπή του Μουμπάρακ το 2011 καταδίκασαν την απελευθέρωσή του ως "μια παρέκκλιση από την επανάσταση".  

Μια συμμαχία υπό τους Αδελφούς Μουσουλμάνους δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις διαδηλώσεις παρά την αμείλικτη καταστολή των ισλαμιστών.

Ο Μουμπάρακ, ο οποίος εξακολουθεί να είναι κατηγορούμενος σε μια επαναληπτική δίκη για τη δολοφονία διαδηλωτών κατά την εξέγερση που οδήγησε στην εκδίωξή του ύστερα από 30 χρόνια στην εξουσία, είναι τώρα υπό περιορισμό σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Η δίκη του θα επαναληφθεί αύριο.