Ένα Allien σε σκωτσέζικο αββαείο του 13ου αιώνα

Το τερατόμορφα αγαλματίδια σε εκκλησίες του Μεσαίωνα είναι συνηθισμένο θέαμα στους καθεδρικούς ναούς της Ευρώπης και ντεκόρ σε πολλές ταινίες του Χόλυνγουντ. 

Όμως τις τελευταίες ημέρες, ένα τέτοιο τερατάκι στη στεγή ενός αββαείου του 13ου αιώνα στη Σκωτία, κάνει το γύρο του κόσμου καθώς, η ομοιότητά της με το τέρας της ταινίας Alien είναι παραπάνω από προφανής (φωτ).

Το άγαλμα στο Αββαείο Πέισλι μοιάζει βγαλμένο από την ταινία της δεκαετίας του 1980, και αρκετοί άρχισαν  να φτιάχνουν θεωρίες συνωμοσίας, για το πως ένα μεσαιωνικό άγαλμα έχει τόσο σύγχρονη μορφή. 

Ωστόσο, ο ιερέας του Αββαείου Άλαν Μπιρς, απογοήτευσε τους οπαδούς τέτοιων θεωριών όταν αποκάλυψε ότι το άγαλμα δεν χρονολογείται από τον 13ο αιώνα αλλά από τη δεκαετία του 1990.

Τα 12 μεσαιωνικά αγάλματα χρειάστηκε να αντικατασταθούν το 1991, επειδή είχαν γκρεμιστεί και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. 

"Κάποιος από τους κατασκευαστές αποφάσισε να διασκεδάσει και ίσως η ιδέα της μορφής να του ήρθε από τον εξωγήινο της ταινίας" είπε ο Μπιρς.