Παράταση του παγώματος των πλειστηριασμών ως το 2015 ζητά η ΔΗΜΑΡ

Την ανάγκη να παραταθεί ως το 2015 η απαγόρευση των πλειστηριασμών, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι "όποιες τροποποιήσεις γίνουν, πρέπει να αφορούν μόνο τους επιτήδειους που έχουν και δεν πληρώνουν".

"Στόχος πρέπει να είναι η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των “κόκκινων δανείων”, με προστασία της πρώτης κατοικίας των ελληνικών νοικοκυριών, που η μεγάλη τους πλειονότητα  μαστίζεται από την κρίση. Η κυβέρνηση οφείλει  να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ρυθμίσεις που θα απειλήσουν αυτό το δικαίωμα. Το ζήτημα δεν σηκώνει κανενός είδους επικοινωνιακή διαχείριση ούτε γίνεται  αποδεκτή η επίκληση πιέσεων από τους δανειστές" προσθέτει η Δημοκρατική Αριστερά.

Επιπλέον, το κόμμα του Φ. Κουβέλη προτείνει την περικοπή μέρους του χρέους και την ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του. 

"Απαιτείται η διεκδίκηση μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει την περικοπή μέρους του χρέους και την ελάφρυνση των όρων αποπληρωμής του, την ενίσχυση με ένα ισχυρό πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων, την ουσιαστική αλλαγή του μνημονίου ώστε η δημοσιονομική εξυγίανση να συνδεθεί με τη δίκαιη κατανομή των βαρών, την αναζωογόνηση της αγοράς , την προστασία των ανέργων και όσων διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας" αναφέρει η ΔΗΜΑΡ .