Θερμό επεισόδιο στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου

Τα τύμπανα του πολέμου ήχησαν σήμερα στη μεθόριο περιοχή του Ισραήλ με τον Λίβανο, καθώς άγνωστοι εξαπέλυσαν από τον Λίβανο πυραυλικές επιθέσεις, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Η ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα Iron Dome κατέρριψε έναν πύραυλο που εκτοξεύθηκε από το έδαφος του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε ο στρατός, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Πηγή των λιβανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε από την πλευρά του πως εναντίον του ισραηλινού εδάφους εκτοξεύθηκαν συνολικά τέσσερις πύραυλοι,  ανατολικά και νότια της πόλης της Τύρου. 

Κάτοικοι των ισραηλινών μεθόριων περιοχών είπαν πως άκουσαν τέσσερις εκρήξεις ενώ, σε αρκετές  πόλεις και κοινότητες στα σύνορα με το Λίβανο ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού της αεράμυνας.  

Λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε  ότι θα πλήξει με σφοδρότητα οποιονδήποτε προσπαθήσει να βλάψει το εβραϊκό κράτος.

"Όποιος μας κάνει κακό, ή επιχειρήσει να μας κάνει κακό, θα πρέπει να ξέρει καλά πως θα τον κτυπήσουμε", δήλωσε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτική εμφάνισή του.

Μερικά αραβικά ΜΜΕ, ειδικότερα το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya, ανέφεραν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε χτύπημα κατά του λιβανικού εδάφους, ως απάντηση στις πυραυλικές επιθέσεις, όμως η υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού στρατού διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.