Στη δημοσιότητα ηχογραφημένες συνομιλίες του Νίξον για το Watergate

Το τελευταίο μέρος των μυστικά ηχογραφημένων συνομιλιών του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, - οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να τον ρίξουν κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Watergate- έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αρχείο των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Πρόκειται για ντοκουμέντα διάρκειας 3.000 ωρών και αφορούν συνομιλίες αφορούν την περίοδο Φεβρουάριος 1971 – Ιούλιος 1973, δηλαδή όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Watergate.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνομιλία του Νίξον με τον Σοβιετικό ηγέτη Λεονίντ Μπρέζνιεφ, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Οβάλ Γραφείο στις 18 Ιουνίου του 1973.

Σε μια άλλη ταινία, ο Νίξον κουβεντιάζει με με τον μετέπειτα πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ενώ  ο υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ αναφέρει πως ο πρόεδρος είχε προσκληθεί να επισκεφθεί την Κίνα για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη επίσκεψή τον Φεβρουάριο του 1972.

Ο 37ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αρχικά προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση, όμως τελικά υπέβαλλε την παραίτηση του στις 9 Αυγούστου του 1974.

"Αυτές οι ηχογραφήσεις μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τους 15 τελευταίους μήνες της θητείας του Νίξον. Ο πρόεδρος επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και αναζητούσε συμμάχους. Προσπάθησε να αντιμετωπίσει μέλη του Κογκρέσου που τον συνέδεαν άμεσα με το σκάνδαλο Watergate" υποστηρίζει ο Λουκ Νίτσερ, καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιου του Τέξας.