Ασκούμενος πέθανε έπειτα από 72 ώρες δουλειάς σε τράπεζα…

Σοβαρές επιφυλάξεις διατυπώνονται πλέον για τις συνθήκες που καλούνται να διαχειριστούν οι ασκούμενοι σε επενδυτικές τράπεζες μετά το θάνατο ενός νεαρού στην Bank of America Merrill Lynch.

Ο 21χρονος Moritz Erhardt, πλησίαζε το τέλος της πρακτικής στο Λονδίνο, όταν κατέρρευσε στο σπίτι μετά από εργασία μέχρι τις έξι το πρωί για τρεις ημέρες στη σειρά.

Το άψυχο σώμα του ανακαλύφθηκε στο ντους από τους συγκάτοικους του.

Το τραγικό περιστατικό οδηγεί τους υπεύθυνους του Σίτι του Λονδίνου σε αναθεώρηση των συνθηκών εργασίας. Συχνά, νέοι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν 100 ώρες μέσα σε μία εβδομάδα και να κάνουν πολλές νυχτερινές βάρδιες στη σειρά.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Independent ένας πρώην τραπεζικός που κράτησε την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε ότι οι νεαροί φοιτητές και απόφοιτοι που κάνουν πρακτική δουλεύουν ως και 14 ώρες την ημέρα, συνολικά γύρω στις 110 ώρες την εβδομάδα. Οι μισθοί τους είναι περίπου 3.000 ευρώ ή 6,8 ευρώ την ώρα.

Ένας νέος είκοσι ετών είχε πει στην Evening Standard το 2011 ότι "δουλεύεις όσες ώρες σου ζητηθεί". "Ο εφιάλτης κάθε πρακτικάριου είναι αυτό που αποκαλείται "Ο Μαγικός Γύρος". Πρόκειται για την περίπτωση που παίρνεις ένα ταξί να σε πάει σπίτι στις 7 το πρωί και σε περιμένει λίγο, ίσα-ίσα για να κάνεις ένα ντουζ και να αλλάξεις, και σε γυρνάει πίσω στο γραφείο".

Ο Έρχαρντ είχε ήδη κάνει πρακτική στη Morgan Stanley, στη Corporate Global Investment Banking and Deutsche Bank και στη Corporate Finance Division.

Από την πλευρά της η Bank of America Merrill Lynch δήλωσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τους ισχυρισμούς σχετικά με τις ώρες που ο Moritz είχε εργαστεί.

"Δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω τα πρότυπα εργασίας μας" ανέφερε εκπρόσωπος της επενδυτικής τράπεζας και σημείωσε: "Υπάρχουν άτομα στην επενδυτική τραπεζική που δουλεύουν μερικές φορές πολλές ώρες. Ναι, το κάνουν".