Σε “προπαγάνδα” των ΜΜΕ αποδίδει το… καυτό φιλί η Ρωσία

Τη δίκη τους απάντηση στον αντι-ομοφυλοφυλικό, σχεδόν ομοφοβικό, νόμο που ψήφισε η Ρωσία, αλλά και στη συναθλήτριά τους, Ελένα Ισινμπάγεβα που τον υποστήριξαν επεφύλασσαν οι Τατιανα Φιρόβα και Ξένια Ρίζοβα.

Οι δύο αθλήτριες μεσαίων αποστάσεων κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4x400 μέτρων.

Μετά τη νίκη τους, φιλήθηκαν στο στόμα και το ίδιο έκαναν επίσης και κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλίου.

Όλοι οι αθλητές και παράγοντες της ρωσικής αποστολής τήρησαν σιγή ιχθύος μπροστά στις επίμονες ερωτήσεις του Τύπου, τοπικού και παγκόσμιου για το αν αυτό το φιλί ήταν μια απλή εναλλακτική επιδοκιμασία μετά τη νίκη ή αν επρόκειτο για καθαρά πολιτική πράξη.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βίταλι Μούτκο, κατηγόρησε τα Μέσα ενημέρωσης ότι έδωσαν μεγαλύτερες διαστάσεις απ' ό,τι έπρεπε στο φιλί της Φιρόβα με τη Ρίζοβα, διευκρινίζοντας και διαβεβαιώνοντας, πάντως, ότι στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, "όλα τα δικαιώματα και όλες οι ανθρώπινες ελευθερίες είναι εγγυημένα".