Κέικ από… άλλο πλανήτη

Space cakes; Ναι αλλά μόνο ως προς την εμφάνιση. Αυτή είναι η νέα γαστριμαργική μόδα που εγκαινίασε μια αυτοδίδακτη ζαχαροπλάστης στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η Rhiannon Michell, απόφοιτος τμήματος Ζωολογίας, ξεκίνησε να ψήνει γλυκά για να ευχαριστήσει τον φίλο της. Γρήγορα όμως, οι δημιουργίες της απέκτησαν παγκόσμια φήμη. Ο λόγος είναι απλός: τα κέικ που φτιάχνει αναπαριστούν με τρομερή ακρίβεια πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τομές της γης ή μοντέλο ολόκληρου του πλανήτη.

Μοιράστηκε αρχικά τις δημιουργίες της στο Facebook, ενώ κατά προτροπή των φίλων της έφτιαξε ένα δικό της blog. Στη συνέχεια, γράφτηκε στη διαδικτυακή καλλιτεχνική κοινότητα DeviantART, όπου η αναγνώρισή της ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

"Είμαι ξεροκέφαλη, δεν ξέρω να χάνω", δηλώνει η Michell. Έτσι, μετά από μια πρόκληση που της έθεσε η αδελφή της, έφτιαξε ένα κέικ-μοντέλο του πλανήτη μας, ενώ συνέχισε με τον πλανήτη Δία, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του. Στη δημιουργία αυτή, ο πυρήνας του πλανήτη είναι φτιαγμένος από υγρό κέικ, ο εσωτερικός του μανδύας από βούτυρο πικραμύγδαλου που αναπαριστά το υγρό μεταλλικό υδρογόνο, ενώ ο εξωτερικός του μανδύας από μια κρούστα τεχνητά χρωματισμένης βανίλιας, που αναπαριστά το υγρό μοριακό υδρογόνο.

Η Michell σκέφτεται μάλιστα να προχωρήσει στην κατασκευή και του υπόλοιπου ηλιακού συστήματος, αν της το αναθέσουν επ’ αμοιβή.

Αν πάντως θέλετε συνταγή, πατήστε εδώ.