Γνωρίστε το Ολινγκίτο, το νέο σαρκοφάγο θηλαστικό

Ένα ζώο με μακριά ουρά, πορτοκαλί τρίχωμα και μεγάλα μάτια, που μοιάζει με διασταύρωση γάτας με μικρή αρκούδα, για χρόνια αποτελούσε μυστήριο για την επιστημονική κοινότητα, καθώς δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει ένα ζωντανό δείγμα παρά μόνο σε κάποια μουσεία.

 

Έπειτα από 35 χρόνια όμως οι ερευνητές κατάφεραν να το εντοπίσουν και ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του πρώτου σαρκοφάγου θηλαστικου που ανακαλύφθηκε στην Αμερική μετά από δεκαετίες. 

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το ίδρυμα Σμιθσόνιαν, το νέο αυτό θηλαστικό ονομάστηκε ολινγκίτο και αποτελεί το μικρότερο είδος της οικογένειας των ρακούν. 

Τα Ολινγκίτο είναι σαρκοβόρα και ζουν κυρίως στα ψηλά και ομιχλώδη δάση της Κολομβίας και του Ισημερινού. Είναι δύσκολο να γίνουν ορατά στα πυκνά δάση των βόρειων Άνδεων. Είναι κυρίως νυκτόβια ζώα, περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στα τροπικά δάση και πηδούν από δέντρο σε δέντρο. 

"Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε κανέναν που να γνωρίζει για αυτό το ζώο. Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε ονόματα για αυτό κι έτσι χρησιμοποιήσαμε το όνομα “ολινγκίτο” ", δήλωσε ο  Κρίστοφερ Χέλγκεν, από το Σμιθσόνιαν, ο οποίος  το αναγνώρισε ως ξεχωριστό είδος πριν από δέκα χρόνια.