Ινδία: Βρέθηκαν οι σωροί τριών ναυτών στο μοιραίο υποβρύχιο

Δύτες του ινδικού Πολεμικού Ναυτικού εντόπισαν σήμερα τις σορούς των τριών από τους 18 ναύτες, οι οποίοι πριν από λίγες μέρες βρίσκονταν μέσα σε υποβρύχιο όταν σημειώθηκε έκρηξη.

Όπως δήλωσε  εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, τα τρία πτώματα ήταν παραμορφωμένα και εξαιτίας της έκτασης των εγκαυμάτων δεν μπορούσαν να αναγνωριστουν. Έτσι, οι σοροί των ναυτών εστάλησαν σε ναυτικό νοσοκομείο για να γίνει η αναγνώριση μέσω DNA.

Σύμφωνα με τις αρχές δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν επιζώντες. "Η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα πτώματα και οι συνθήκες εντός του υποβρυχίου οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είναι απίθανο να βρεθεί κάποιος από τους ναύτες ζωντανός" δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ναρέντρα Κουμάρ.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε σημείο ζωής από το ρωσικής κατασκευής υποβρύχιο Sindhurakshak από το βράδυ της Τρίτης που βυθίστηκε ύστερα από δύο μεγάλες εκρήξεις-το σοβαρότερο δυστύχημα για το ΠΝ της Ινδίας τα τελευταία 40 χρόνια. Ωστόσο, σήμερα, δύτες του Πολεμικού Ναυτικού κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία ύστερα από 36 ώρες να φτάσουν σε έναν από τους εσωτερικούς χώρους του υποβρυχίου.

Το δυστύχημα συνέβη μετά από δύο εκρήξεις, που προκάλεσαν φωτιά στα πυρομαχικά του υποβρυχίου και έλιωσαν μέρος του σκελετού και έριξε βαριά σκιά στους εορτασμούς για την Ανεξαρτησία της Ινδίας.