3 νέες αφορμές για σινεμά αυτή την εβδομάδα (15-21/8)

Η Emily Blunt η “πρωταγωνίστρια” της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας

Η Αδελφή της Αδελφής σου

Η Άιρις καλεί τον φίλο της Τζακ να μείνει στο οικογενειακό της νησί στο οποίο κατέφυγε αμέσως μετά το θάνατο του αδελφού του. Στην απομακρυσμένη καμπίνα τους, ο μεθυσμένος Τζακ συναντά τη Χάνα, αδελφή της Άιρις ξεκινώντας μια αποκαλυπτική περιπέτεια. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Έμιλι Μπλαντ και ήταν επίσημη συμμετοχή στα φεστιβάλ κινηματογράφου Toronto, Sundance, Goteborg, Seattle, Fan Francisco, Tribeca.

Στο Μάτι του Κυκλώνα

O βραβευμένος με Όσκαρ Τζέφρι Ρας, η πολυβραβευμένη Σάρλοτ Ράμπλινγκ και η προτεινόμενη δύο φορές για Όσκαρ Τζούντι Ντέιβις σε μια γλυκόπικρη, «σαιξπηρική» κωμωδία, για μια όχι και τόσο συνηθισμένη οικογένεια, στην Αυστραλία του ΄70. Η ταινία του πολυβραβευμένου, Αυστραλού Φρεντ Σκέπισι είναι μια διεισδυτική σκιαγράφηση των ανθρώπινων και οικογενειακών σχέσεων, και των τριών βασικών χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν, βασισμένη στο μυθιστόρημα του μοναδικού Αυστραλού που έχει αποσπάσει ως και σήμερα το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Πάτρικ Γουάιτ.

Θαύμα στο Μιλάνο

Η γριά Λολότα μεγαλώνει ένα παιδί, τον Τοτό, που το 'χε βρει νεογέννητο κάτω από ένα λάχανο. Μετά το θάνατο της, ο Τοτό οδηγείται σ' ένα ορφανοτροφείο, απ' όπου βγαίνει μετά από πολλά χρόνια, για να καταλήξει φιλοξενούμενος ενός περιπλανώμενου άστεγου σε μια παραγκούπολη, στην περιφέρεια του Μιλάνου. Με τη μεγάλη του καλοσύνη και αθωότητα ο Τοτό κερδίζει τη συμπάθεια των φτωχών και τους πείθει να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την κατάσταση τους. Η δραστηριότητα των αθλίων, που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μετατρέπει τη μίζερη παραγκούπολη σε αξιοπρεπή κοινότητα.