Παρουσιάστηκε το πρώτο βορειοκορεατικό smartphone

Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας ανακοίνωσε με υπερηφάνεια τη δημιουργία ενός smartphone δικής της κατασκευής, αφού πρωτα πήρε την έγκριση του ηγέτη της χώρας, όπως κάθε τι στη Βόρειο Κορέα.

Το έξυπνο τηλέφωνο Arirang(φωτ) παρουσιάστηκε στον Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο εργοστάσιο κατασκευής, στην Πιονγιανγκ.

Ενθουσιασμένος ο ηγέτης, εκτίμησε ιδιαίτερα "τη δημιουργική εφευρετικότητα και τον πατριωτικό ενθουσιασμό" των εργατών και τους επαίνεσε για "την ανάπτυξη ενός προγράμματος εφαρμογής στο κορεατικό στυλ που παρέχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αυστηρή ασφάλεια"

Εκτός από τις φωτογραφίες της επίσκεψης του ηγέτη στο εργοστάσιο και κάποια πλάνα του smartphone, δεν δημοσιεύτηκαν  περαιτέρω προδιαγραφές της συσκευής - αν και λέγεται ότι είναι ένα τηλέφωνο αφής και κάμερα του  έχει "υψηλά pixels". 

Το τηλέφωνο πιστεύεται ότι είναι εφοδιασμένο με το λειτουργικό σύστημα Android της Google ωστόσο οι ειδικοί αμφιβάλλουν για τη βορειοκορεατική προέλευσή του.

 Πέρυσι,  το κομμουνιστικό καθεστώς δήλωσε τη δημιουργία δικού του υπολογιστή tablet, αλλά αργότερα αναφέρθηκε ότι, πιθανώς, ο υπολογιστής κατασκευάστηκε στην Κίνα.