“Κανείς δεν είναι… υπόθετο όλων των γνώσεων” !

Η ιστορία είναι γεμάτη από γκάφες μεγάλων (αλλά και όχι τόσο μεγάλων) πολιτικών ανδρών, που μνημονεύονται για πολλά χρόνια και περνάνε από γενιά σε γενιά ως θρύλοι. Μάλλον αυτή είναι και η μοίρα της γκάφας του υποψηφίου του Φιλελεύθερου Κόμματος της Αυστραλίας για την πρωθυπουργία της χώρας, Τόνι Άμποτ.

Μιλώντας στο πλαίσιο εκδήλωσης του κόμματός του, ο Άμποτ ανέφερε κάποια στιγμή τη φράση: “Νo one is the suppository of all wisdom”. Προφανώς, ο Άμποτ ήθελε να πει “no one is the repository of all wisdom”, που μεταφράζεται κατά λέξη ως “κανείς δεν είναι αποθήκη όλων των γνώσεων”, και πιο ελεύθερα ως “κανείς δεν ξέρει τα πάντα”. Τι είπε όμως στην πραγματικότητα ο Άμποτ, μπερδεύοντας τη λέξη repository με τη λέξη suppository; “Κανείς δεν είναι υπόθετο όλων των γνώσεων” !

Η αναφορά αυτή του Άμποτ στόχευε τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Πολ Ραντ, και τη φήμη που τον συνοδεύει ότι έπαιρνε αποφάσεις χωρίς να συμβουλεύεται κανέναν. “Κανείς, όσο έξυπνος κι αν είναι, όσο μορφωμένος κι αν είναι, όσο έμπειρος κι αν είναι, δεν είναι το υπόθετο όλων των γνώσεων”, είπε κατά λέξη.

Πάντως, αυτή η απολαυστική γκάφα φαίνεται πως δε θα στερήσει από τον Άμποτ την πρωθυπουργία, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του έχει σαφές προβάδισμα έναντι των Εργατικών του Πολ Ραντ.