LG: Λανσάρει το πρώτο smartphone με όλα τα πλήκτρα στο πίσω μέρος

Η LG αποκάλυψε στη Νέα Υόρκη τη νέα και πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της, το LG G2, το πρώτο smartphone της νέας σειράς premium συσκευών "G".

Το LG G2 αλλάζει τα δεδομένα στο design, καθώς έχει όλα τα πλήκτρα στο πίσω μέρος της συσκευής, αποτελώντας έτσι το πρώτο smartphone χωρίς κανένα πλήκτρο στα πλαϊνά του. 

Η ιδέα του πίσω πλήκτρου (Rear Key) προήλθε από τη διαπίστωση πως όσο μεγαλώνει η συσκευή, τόσο δυσκολότερη γίνεται η πρόσβαση στα πλαϊνά πλήκτρα. Μετακινώντας τα κύρια πλήκτρα στην πίσω πλευρά της συσκευής, προσφέρεται περισσότερος έλεγχος στους χρήστες, καθώς εκεί τοποθετούν αυθόρμητα τα τέσσερα δάκτυλα τους όταν κρατούν το τηλέφωνο. Επίσης, άλλο ένα ενδιαφέρον εύρημα των ερευνών ήταν πως με αυτή την μετακίνηση των πλήκτρων, μειώθηκαν σημαντικά οι πτώσεις σε περίπτωση που οι χρήστες αυξομείωναν την ένταση κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Πατώντας παρατεταμένα τα πίσω πλήκτρα έντασης, οι χρήστες μπορούν να θέσουν σε λειτουργία το QuickMemo και τη φωτογραφική μηχανή, να κρατήσουν σημειώσεις και να βγάλουν φωτογραφία τον εαυτό τους με μεγαλύτερη ευκολία. Σε περίπτωση που το LG G2 είναι τοποθετημένο με την πρόσοψη προς τα πάνω, ο χρήστης δε χρειάζεται να σηκώσει το τηλέφωνο για να πατήσει το power button στο πίσω μέρος ενώ με τη λειτουργία KnockON, το LG G2 μπορεί να ενεργοποιηθεί χτυπώντας απλά δύο φορές την οθόνη.

Το G2 ενσωματώνει το πιο προηγμένο φορητό chipset, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 και 2GB RAM (LPDDR3 800MHz). Η οθόνη του έχει διαγώνιο 5,2 ιντσών και ανάλυση 1080 x 1920 pixels με πυκνότητα 423 ppi, ενώ εκτός από τη βασική κάμερα των 13ΜΡ διαθέτει και μία μπροστινή στα 2.1MP για βιντεοκλήσεις. Θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις των 32GB και 16GB σε μαύρο και λευκό χρώμα και το λειτουργικό του είναι το Android Jelly Bean 4.2.2.

Πηγή: www.thegang.gr