Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε η 17χρονη Ασπασία

Συνεχίζει να δίνει μάχη με τη ζωή η 17χρονη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από τον πατέρα της στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς στο Άργος. Η άτυχη Ασπασία, το βράδυ της Δευτέρας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην αυχενική μοίρα και την Τρίτη διακομίστηκε στην εντατική του ΚΑΤ, σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 17χρονη Ασπασία μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Άργους αλλά λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της διεκομίσθη εσπευσμένα στην Αθήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, πλην αλλάξει και πάλι ίδρυμα και μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Στο μεταξύ, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας νοσηλεύεται πλέον και ο πατέρας της, σε κρίσιμη κατάσταση. Αμφότεροι βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κλινικά νεκρός.

Όπως έγραφε από χθες ο news.gr, σοκ έχει προκαλέσει στο Άργος η απόπειρα δολοφονίας μιας 17χρονης Ελληνίδας, από τον 47χρονο πατέρα της, λίγο πριν τις 15:00 της Δευτέρας, στο κέντρο της πόλης.

Ο 47χρονος πατέρας πυροβόλησε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία την ανήλικη κόρη του, στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, στο κέντρο του Άργους. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο 47χρονος καθόταν το μεσημέρι της Δευτέρας και γευμάτιζε, μαζί με την κόρη του σε εστιατόριο της πλατείας. Το 17χρονο κορίτσι σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το περίπτερο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο πατέρας σηκώθηκε αμέσως από το τραπέζι, έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε. Αναφορικά με την αιτία του τραγικού περιστατικού, "η τοπική κοινωνία του Άργους κρατά τα στόματα ερμητικά κλειστά". Η Ασπασία δέχτηκε δύο σφαίρες στο κεφάλι.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία βρήκε τον πατέρα-δράστη βαριά τραυματισμένο από αυτοπυροβολισμό στο σπίτι του. Φέρεται να προσπάθησε να αυτοκτονήσει, μετά την ενέργεια κατά της κόρης του, βάζοντας το όπλο στο στόμα του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, που χειρίζονται την υπόθεση, δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τα κίνητρα του 47χρονου που τον ώθησαν να προβεί στην αποτρόπαια πράξη.