Μετά τις γερμανικές εκλογές οι… επόμενες εξετάσεις της τρόικας

Στην κυβέρνηση περιμένουν την τρόικα το Σεπτέμβριο για να δουν τις πιέσεις για το θέμα της άρσης αναστολής πλειστηριασμών και ετοιμάζουν όλα τα προαπαιτούμενα και τις εκκρεμότητες που απομένουν.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα δε θα κριθεί πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Η αναμέτρηση στις κάλπες μεταξύ Μέρκελ και Στάινμπρουκ για την Καγκελαρία είναι 22 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, πηγές του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρουν ότι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα γίνει από τον Οκτώβριο.

Από γερμανικής πλευράς δεν έχει γίνει καμία δήλωση για τις διαρροές από τη Μπούντεσμπανκ αναφορικά με την ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας στις αρχές του 2014, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση στη Γερμανία κατηγόρησε τη Μέρκελ ότι ψεύδεται με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα που βγήκε στη δημοσιότητα, μιας και η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

"Η τρόικα λέει ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο, την εμπιστευόμαστε", δήλωσε ο Μάρτιν Κοτχάους, εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο τρέχον έγγραφο που να γνωρίζω", δήλωσε ο κ. Κοτχάους, αναφορικά με το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.