Κι αν ο πρωταθλητής Ελλάδος δεν μπαίνει πια στους ομίλους;

Καθοριστική για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κυρίως για την εκπροσώπηση της χώρας μας από την περίοδο 2015-16  θα είναι η εξέλιξη των διπλών αναμετρήσεωντου ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου απέναντι σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αλκμάαρ στα πλέι-οφ του Europa League, σύμφωνα με την εφημερίδα Goal.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα μείνει μόνο με τον Ολυμπιακό στο κυρίως μενού των εφετινών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, το ποδόσφαιρό μας κινδυνεύει μέσα σε μία χρονιά να χάσει κεκτημένα πολλών ετών!

Μιλάμε για το χειρότερο ξεκίνημα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με τη χώρα μας να έχει πάρει μόλις 400 βαθμούς μετά τα πρώτα οχτώ ευρωπαϊκά ματς της σεζόν (σε προκριματικούς γύρους που τα τελευταία χρόνια προσφέρονταν για καλή συγκομιδή) και να... διασώζεται χάρη στους 800 βαθμούς από το μπόνους του Ολυμπιακού για την απευθείας συμμετοχή του ως πρωταθλητή Ελλάδας στους ομίλους του Champions League!

Η Ελλάδα στην εφετινή βαθμολογία της UEFA (με βάση την τρέχουσα συγκομιδή βαθμών των τριών πρώτων προκριματικών γύρων) βρίσκεται στην 34η θέση με τους 1.200 βαθμούς που έχει κατακτήσει.

Στο γκρουπ των χωρών που απειλούν πλέον ανοιχτά τη χώρα μας έχουν μπει κι άλλες χώρες, εκτός από την Ελβετία και την Αυστρία, όπως η Ρουμανία, η Τσεχία, αλλά και το Ισραήλ, κάτι που καθιστά ακόμα μεγαλύτερης σημασίας τη διπλή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο τέλος της σεζόν που η τρέχει η Ελλάδα κινδυνεύει να έχει χάσει και τη 12η, αλλά ακόμα χειρότερα και τη 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA και να επιστρέψει στη 14η του 2008! H χώρα μας κινδυνεύει να χάσει την απευθείας θέση του πρωταθλητή Ελλάδας στους ομίλους του Champions League από την περίοδο 2015-16 αλλά και την απευθείας συμμετοχή του κυπελλούχου στους ομίλους του Europa League από την ίδια σεζόν, αφού από τη μεθεπόμενη περίοδο η UEFA αυξάνει αυτό το πλεονέκτημα από τους κυπελλούχους των έξι πρώτων χωρών στη βαθμολογία της UEFA, στους κυπελλούχους των δώδεκα πρώτων χωρών!