Πώς ένας Ρώσος απέκτησε πιστωτική κάρτα… με τους δικούς του όρους !

Πιστωτική κάρτα με απεριόριστη πίστωση, με μηδενικό επιτόκιο και χωρίς επιπλέον χρεώσεις, γίνεται; Γίνεται, αρκεί να... αυτοσχεδιάσει κανείς !

Αυτό δείχνει η ιστορία του 42χρονου Ντμίτρι Αγκάρκοφ από την πόλη Βορονέζ της Ρωσίας, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει μία τράπεζα, αποκτώντας μία πιστωτική κάρτα... με τους δικούς του όρους.

Πώς το κατάφερε; Πολύ απλά, “σκάναρε” στον υπολογιστή την προσφορά που του έκανε η τράπεζα, η οποία δεν τον ικανοποιούσε, και έκανε αλλαγές στα “ψιλά γράμματα” της προσφοράς, φτιάχνοντας την ιδανική πιστωτική κάρτα. Κατόπιν, έστειλε το έγγραφο στην τράπεζα, η οποία δεν αντελήφθη τις αλλαγές και ενέκρινε την πιστωτική κάρτα με τους όρους του Αγκάρκοφ.

Μόλις δύο χρόνια μετά τη σύναψη της συμφωνίας, η τράπεζα αποφάσισε να ακυρώσει την κάρτα, λόγω απλήρωτων οφειλών ύψους 45.000 ρουβλίων, οι οποίες περιελάμβαναν και χρεώσεις που, βάσει της συμφωνίας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές, ήταν παράνομες ! Μάλιστα, το δικαστήριο δικαίωσε τον 42χρονο Ρώσο, κρίνοντας απολύτως έγκυρη τη συμφωνία, και καλώντας τον να πληρώσει μόνο 19.000 ρούβλια, που ήταν μόνο το ποσό των αγορών του.

Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Ντμίτρι Αγκάρκοφ, ο οποίος πήγε ένα βήμα παραπέρα, καταθέτοντας αγωγή κατά της τράπεζας και ζητώντας αποζημίωση ύψους... 24 εκατομμυρίων ρουβλίων ! Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει, η τράπεζα δε σεβάστηκε τη συμφωνία που είχε υπογράψει, βάσει της οποίας θα έπρεπε να του καταβάλει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ρουβλίων αν αποφάσιζε μονομερώς να ακυρώσει τη συμφωνία, όπως και έκανε.

Πάντως, ο ιδρυτής του τραπεζικού ομίλου Τίνκοφ, Όλεγκ Τίνκοφ, έγραψε στο Twitter: “Οι δικηγόροι μας πιστεύουν πως στην πραγματικότητα δε θα πάρει 24 εκατομμύρια, αλλά 4 χρόνια στη φυλακή για απάτη. Τώρα είναι θέμα αρχής για την τράπεζα”.