Πότε πρέπει να πετάξετε έναν προϊόν;

Είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε ότι λόγω των ουσιών που περιέχουν οι αντιγηραντικές κρέμες, οι κρέμες κατά της ακμής, τα peeling και άλλα προϊόντα είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Για πολλά από αυτά είναι θέμα χρόνου μέχρι το οξυγόνο και η θερμότητα να τα κάνουν πραγματικά άχρηστα. Μάθετε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε για καθένα από αυτά!

Αμπούλα: οποιοδήποτε προϊόν βρίσκεται σε τέτοιου είδους συσκευασία πρέπει να χρησιμοποιείται εντός μιας μέρας και μετά να πετιέται. Αυτό γιατί συνήθως περιέχουν συστατικά ευαίσθητα στο οξυγόνο όπως η βιταμίνη C και E, τα οποία οξειδώνονται.

Peeling και μάσκες: πρέπει να πετιούνται μετά από τρεις μήνες. Αυτό γιατί τα συστατικά που βοηθούν στην εφαρμογή και την απορρόφησή τους αρχίζουν να εξατμίζονται, κάνοντας τις ενεργές ουσίες ακόμα πιο ισχυρές, όπως το γλυκολικό οξυ και τα οξέα φρούτων (στα peeling) με αποτέλεσμα να ερεθίσουν πολύ περισσότερο το δέρμα.

Προϊόντα κατά της ακμής: έχουν διάρκεια ζωής από τέσσερις έως έξι μήνες, Το υπεροξείδιο του βενζολίου και το σαλικυλικό οξύ, δύο από τα πιο κοινά συστατικά κατά της ακμής, αποσυντίθενται πολύ γρήγορα. Κατά τη διάρκεια χρήσης τους, είναι καλό να διατηρούνται μέσα στο ψυγείο για να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ρετινοειδή: είναι όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α. Είναι αποτελεσματικά από εννέα έως έντεκα μήνες. Μετά το πέρας αυτών, οι ιδιότητές τους για την ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου, φθίνουν.

Αντιηλιακά: η διάρκεια ζωής τους σε σωστή αποθήκευση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο χρόνια αναλόγως τα συστατικά και την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης. Για να διατηρήσετε όμως στο maximum την αποτελεσματικότητά τους, πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος. Στην περίπτωση που τα αφήσατε να "βράσουν" στο αυτοκίνητο ή στον ήλιο, τότε πρέπει να τα πετάξετε.

Ενυδατικές κρέμες: πρέπει να πετιούνται μετά από ένα χρόνο. Ενώ μια απλή ενυδατική κρέμα χωρίς αντιγηραντικά συστατικά μπορεί να αντέξει και παραπάνω από αυτό το διάστημα.

Scrub: το πετάμε μετά από δύο χρόνια. Αν και οι κόκκοι είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί, ο λόγος που πρέπει να το πετάξετε είναι η επαφή με το οξυγόνο και την υγρασία κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε, τα οποία επιτρέπουν το σχηματισμό βακτηρίων.