Τους χίπστερ πολλοί εμίσησαν, τα γένια ουδείς!

Χίπστερ. Η μόδα των τελευταίων ετών που θέλει τους άνδρες αξύριστους. Οι γυναίκες το λατρεύουν και για μία ακόμα φορά αποδεικνύουν ότι είναι εκείνες που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας μόδας. Από την άλλη όμως, η μόδα αυτή φαίνεται ότι έχει καταστροφικές συνέπειες για τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας ξυριστικών ειδών.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που παρουσιάζει ο “Ελεύθερος Τύπος” η νέα «φυλή» ανθρώπων που έχει κάνει την εμφάνισή της στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες κατασκευής ξυραφιών, οι οποίες είδαν τα κέρδη τους να συρρικνώνονται κατά 10% ή και περισσότερο μέσα σε μόλις ένα χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τα ετήσια στοιχεία τους δείχνουν μείωση εσόδων.

“Οι μειώσεις αυτές είναι οι μεγαλύτερες που έχουμε δει ποτέ”, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γοάρντ Κλέιν, διευθύνων σύμβουλος της γνωστής αμερικανικής εταιρείας Energizer.

Από την πλευρά της η Gilette ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να λανσάρει συσκευές περιποίησης γενιών, συνοδευόμενες από οδηγίες με στυλ κοψίματος. Άλλες εταιρείες μάλιστα, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσουν στην αγορά ειδικές βαφές για τις τρίχες προσώπου.