Η δύσκολη μάχη της Λιέγης για την Ξάνθη

Δύσκολη μάχη για μια πρόκριση που φαντάζει δύσκολη, μετά την ήττα με σκορ 1-2 στα Πηγάδια, σε ένα γεμάτο "Maurice Dufrasne" αναμένεται να δώσει αύριο (Πέμπτη, 8/8) η Ξάνθη κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Europa League.

Οι πληροφορίες των Βέλγων ρεπόρτερ για την μεταξύ των δύο ομάδων επαναληπτική αναμέτρηση λένε ότι τη ρεβάνς πρόκειται να παρακολουθήσουν πάνω από 24.000 θεατές στην έδρα της Σταντάρ, που χωρά περίπου 27.000 κόσμο. Αριθμός λογικός, πάντως, αν σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα της Λιέγης έχει πουλήσει για την τρέχουσα σεζόν 21.400 εισιτήρια διαρκείας.

Το θέμα για την Ξάνθη είναι να καταφέρει να βάλει σε νέα. δοκιμασία την ήδη τεταμένη σχέση των οπαδών της Σταντάρ με τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ομάδας, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία αντίπαλος του συλλόγου της Λιέγης ως τώρα αυτή τη σεζόν τόσο για το βέλγικο πρωτάθλημα, όσο και για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Πώς μπορούν να το καταφέρουν αυτό οι Θρακιώτες; Πετυχαίνοντας πρώτοι γκολ και στριμώχνοντας στα σχοινιά της Σταντάρ. Αν συμβεί αυτό, αναμένεται να αρχίσουν τα. όργανα και το άγχος να βγει στο γήπεδο από την πλευρά της ομάδας της Λιέγης.

Οι δύο πλευρές, οπαδοί και διοίκηση της Σταντάρ, έχουν ανοίξει μέτωπο από τον περασμένο Μάιο, όταν ο πρόεδρος της ομάδας της Λιέγης, Ρολάν Ντουσαλέτ, αποφάσισε να αποδεσμεύσει τον προηγούμενο προπονητή, τον Ρουμάνο, Μιρτσέα Ρέντνιτς, και να προσλάβει στη θέση του τον Ισραηλινό, Γκάι Λουζόν. Η απόφαση δεν άρεσε καθόλου στους φίλους της ομάδας, οι οποίοι έφτασαν να ζητούν από τον πρόεδρο της Σταντάρ, ο οποίος συγκαταλέγεται μέσα στην πρώτη εικοσάδα των πιο πλούσιων Βέλγων, με δραστηριότητα και εμπλοκή σε πολυάριθμες επιχειρήσεις, να πουλήσει την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου και να αποσυρθεί από αυτόν. Μάλιστα, έφτασαν σε σημείο να συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν μέρος του πακέτου των μετοχών! Και να σκεφτεί κανείς ότι βασικοί υποστηρικτές της Σταντάρ είναι άνθρωποι που ανήκουν στην εργατική τάξη του Βελγίου.

Η κόντρα, λοιπόν, καλά κρατεί από τον περασμένο Μάιο κι εφόσον η Ξάνθη καταφέρει να βάλει δύσκολα στη Σταντάρ, τότε κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθεί η αναμέτρηση. Το ζήτημα είναι αν μπορεί η θρακιώτικη ομάδα, καθώς η αποστολή της σίγουρη δεν είναι εύκολη. Οι φίλοι της, πάντως, το πιστεύουν. Απόδειξη ότι την ακολούθησαν περισσότεροι από ό,τι την προηγούμενη φορά στο Μπέλφαστ, τη. φωνή των οποίων στην κερκίδα του "Maurice Dufrasne" θα συνδράμουν και καμιά εκατό περίπου Έλληνες ομογενείς από τις γύρω της Λιέγης περιοχές (ακόμη και από τη Γερμανία), οι οποίοι ζήτησαν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Καλή τύχη Ξάνθη!

Πηγή: novasports.gr