Οι εκπαιδευτικοί φορούν σκουφάκι και ντύνονται νοσηλευτές

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο λήψης νέων οριζόντιων μέτρων στα υπουργεία, λόγω της καθυστέρησης που εμφανίζεται στο διοικητική μεταρρύθμιση, ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου. Σε ό, τι αφορά τους 2.000 εκπαιδευτικούς που έχουν ήδη ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ο κύριος Κεδίκογλου ανέφερε ότι οι 1.300 θα απορροφηθούν σε δομές του υπουργείου Υγείας, ενώ οι υπόλοιποι 300 θα διοχετευθούν στους δήμους. Οι εναπομείναντες θα προσληφθούν ως ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο, θερμός αναμένεται ο Σεπτέμβριος, καθώς οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. Σε ερώτηση για το είδος των κινητοποιήσεων, ο κύριος Κοτσιφάκης απάντησε ότι: “το ποιες θα είναι αυτές θα το αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις και στην πραγματικότητα με τα προβλήματα που σας περιέγραψα, η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία”.

Φόβος του υφυπουργού παιδεία είναι η πιθανότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει σε κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς, επιχειρώντας να δυναμιτίσει το κλίμα. “Πράγματι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο...δωμάτιο πετρέλαιο, υπάρχει όμως και κάποιος που θέλει να πετάξει το σπίρτο. Υπάρχουν συμφέροντα από το χώρο της αντιπολίτευσης για να μιλάμε ανοιχτά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία από αυτές τις δυνάμεις που μέσω της εκπαίδευσης θέλουν να κάνουν την έφοδο στα θερινά ανάκτορα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Κεδίκογλου.