Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι, έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές και- όσοι από τους κατοίκους έχουν απομείνει στην πόλη- ζουν υπό άθλιες συνθήκες και συνεχές καθεστώς τρόμου, υποστηρίζει η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.
Καθώς η πρόσβαση των ξένων δημοσιογράφων στη Συρία είναι σχεδόν αδύνατη, για να αποδείξει το μέγεθος της καταστροφής, η Οργάνωση δημοσιεύει στον ιστότοπό της δορυφορικές φωτογραφίες από πολλές συνοικίες της πόλης, τραβηγμένες πριν και μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ στρατού και ανταρτών, τον Ιούλιο του 2012.
Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν τις συνέπειες που έχει η συνέχιση των συγκρούσεων "με την πλήρη περιφρόνηση των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, προκαλώντας μαζικές καταστροφές, θάνατο και εκτοπίσεις",.
Από τους κυβερνητικούς βομβαρδισμούς "αδιευκρίνιστος αριθμός πολιτών έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριαστεί, ενώ οι πολίτες ταυτόχρονα πέφτουν θύματα κακομεταχείρισης από τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης" σύμφωνα με την οργάνωση.
Πολλοί από αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους δεν λαμβάνουν κανενός είδους βοήθεια.
Η οργάνωση εκφράζει επίσης ανησυχίες για τα ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως το παλιό σουκ που πυρπολήθηκε και τον μιναρέ του τεμένους των Ομεϋαδών που καταστράφηκε.
Την κατάσταση στο Χαλέπι περιέγραψε στην οργάνωση και μια κάτοικος της συνοικίας αλ Μάρτζε, η Σάρα αλ Ουάουι που έχασε 20 συγγενείς της σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς τον Μάρτιο. "Εδώ υπήρχαν μόνο πολίτες. Η συνοικία μας ήταν γεμάτη ζωή, με παιδιά που έπαιζαν παντού. Τώρα είμαστε όλοι νεκροί, ακόμη και εμείς που ζούμε είμαστε νεκροί μέσα μας, θαφτήκαμε κι εμείς κάτω από τα συντρίμμια".