Cocktails…ομορφιάς!

Το καλοκαίρι στις περισσότερες από εμάς μας αρέσει να απολαμβάνουμε δροσερά cocktails στην παραλία. Πώς θα σας φαινόταν όμως εάν σας λέγαμε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τα συστατικά τους για την περιποίησή σας; Μάθετε πώς! 

Lime: ο χυμός του είναι από τα πιο αγαπημένα συστατικά των cocktails. Βράστε το χυμό ενός lime μαζί με μια κούπα πλήρες γάλα και μια κουταλιά γλυκερίνης για να φτιάξετε μια θεραπεία νυκτός. Το οξύ του, το οποίο είναι πολύ πιο θρεπτικό από αυτό του λεμονιού, θα κάνει απαλή απολέπιση και θα αποτοξινώσει την επιδερμίδα καθώς εσείς κοιμάστε. Το χρησιμοποιούμε αυστηρά και μόνο το βράδυ και το ξεπλένουμε το πρωί ενώ δεν ξεχνάμε να βάζουμε το αντιηλιακό μας!

Αλάτι: τα χείλη μας (όπως και όλο μας το σώμα) αφυδατώνονται μετά από μια "μεγάλη" νύχτα με πολλά ποτά. Ρίξτε λοιπόν στο cocktail μαργαρίτα λίγο αλάτι και μέλι, ανακατέψτε και τρίψτε τα χείλη σας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και εφαρμόστε το αγαπημένο σας lip balm.

Avocado: μπορεί να συνοδεύει τα σφηνάκια τεκίλα αλλά εάν το ανακατέψετε με ένα ασπράδι αυγού και μέλι, έχετε μια άκρως ενυδατική μάσκα μαλλιών. Την αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και ξεβγάζετε.

Τομάτα: συνοδεύει αρκετά ποτά με ντιπ salsa και nachos αλλά αποτελεί και από μόνη της συστατικό διαφόρων cocktail…Αναμείξτε τον πουρέ τομάτας με τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι και μια πρέζα ζάχαρη. Κάντε μασάζ με το μείγμα σε όλο το πρόσωπο, αφήστε να στεγνώσει για δέκα λεπτά και ξεπλύνετε! Η επιδερμίδα σας θα τη λατρέψει!