Κατηγορίες για φόνο στον 38χρονο που παρέσυρε Ιταλίδα

Πολλαπλές κατηγορίες για φόνο και χρήση φονικού όπλου, απαγγέλθηκαν στον 38χρονο, Νάθαν Λουίς Κάμπελ, από το Κολοράντο, ο οποίος το περασμένο Σάββατο, οδήγησε το αυτοκίνητο του, προς πλήθος συγκεντρωμένων ανθρώπων σε χώρο περιπάτου στη Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες, σκοτώνοντας μία γυναίκα και τραυματίζοντας άλλους 11 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες, που επικαλείται το ΑΠΕ, ο 38χρονος στον οποίο χρεώνονται συνολικά 17 κατηγορίες, αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο αργότερα την Τρίτη, ενώ η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ορίστηκε στο 1,48 εκατομμύριο δολάρια.

Οι αρχές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη το κίνητρο της ενέργειας του Κάμπελ, να οδηγήσει το αυτοκίνητο του, ένα σκουρόχρωμο Ντοτς Άβεντζερ, με ταχύτητα προς το πλήθος των ανθρώπων, σκοτώνοντας την 32χρονη Ιταλίδα Άλις Γκρουπιόνι, η οποία βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για το μήνα του μέλιτος.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός είχε ως στόχο να χτυπήσει πεζούς, σε μια πολυσύχναστη περιοχή από περαστικούς, τουρίστες, πλανόδιους πωλητές, καταστήματα με σουβενίρ, εστιατόρια και χώρους άθλησης.