Συμβουλές για τις πρώτες διακοπές με το μωρό σας!

Διακοπές με το μωρό…Στο μυαλό κάθε νέας μαμάς φαντάζουν "βουνό"! Δε θα σας πούμε ψέματα, σίγουρα δε θα είναι το ίδιο ξεκούραστες όπως πριν έρθει το μωρό στη ζωή σας ωστόσο με τη σωστή προετοιμασία και οργάνωση όλα θα πάνε καλά κι εσείς θα βρείτε χρόνο να απολαύσετε όμορφες στιγμές με την οικογένειά σας!

Τι πρέπει να κάνετε

Αδειάστε τη βαλίτσα σας μόλις φθάσετε, αφού πρώτα βρείτε έναν τρόπο να απασχολήσετε το μωρό σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να οργανώσετε σωστά και να τακτοποιήσετε τα πράγματά σας καθώς είναι κάτι που θα σας βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της παραμονής σας.

Βρείτε ένα μέρος στο δωμάτιο το οποίο θα είναι αποκλειστικά για το άλλαγμα και το ντύσιμο του μωρού σας, οπότε να μη χρειαστεί να ψάξετε τις πάνες για παράδειγμα όταν τις χρειαστείτε.

Σε μία γωνία του δωματίου συγκεντρώστε όλα τα παιχνίδια του ώστε να δώσετε στο μωρό σας την αίσθηση ότι βρίσκεται στο σπίτι του.

Στην περίπτωση που το δωμάτιο δε διαθέτει κουζίνα, βρείτε ένα σημείο που θα έχετε συγκεντρωμένα τα μπιμπερό και όλα όσα χρειάζεστε για το φαγητό του. Το μπάνιο είναι ιδανικό γιατί εκεί θα έχετε νιπτήρα κάτι που θα σας διευκολύνει αρκετά.

Πάρτε μαζί σας το καροτσάκι του στο οποίο μπορεί να κοιμάται ενώ εσείς θα απολαμβάνετε τη βόλτα σας. Εάν δε μπορεί να κοιμηθεί στο καρότσι δοκιμάστε να πάρετε μαζί σας ένα μάρσιπο.

Μην του αλλάξετε τις συνήθειες που έχει στο σπίτι. Εάν για παράδειγμα έχετε συνηθίσει το μωρό σας να κάνει μπανάκι πριν κοιμηθεί κάντε το και στις διακοπές σας.

Καλές διακοπές!