Βρέθηκε κομμάτι από το Σταυρό του Ιησού;

Ένα απολίθωμα που θεωρούν ότι αποτελούσε κομμάτι του Σταυρού του Ιησού πιστεύουν ότι βρήκαν αρχαιολόγοι που έκαναν ανασκαφές σε μια αρχαία εκκλησία που βρίσκεται στο έδαφος της σημερινής Τουρκίας.

Το απολίθωμα βρέθηκε στο εσωτερικό μιας σαρκοφάγου που ήρθε στο φως από τα ερείπια της εκκλησίας Μπαλατλάρ, ένα κτίριο του έβδομου αιώνα στην περιοχή της Σινόπης κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα είπε η αρχαιολόγος Gülgün Köroğlu, που ηγείται των ανασκαφών, στη Hurriyet Daily News πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα.

Ο Τίμιος Σταυρός έχει αποτελέσει ένα αντικείμενο που οι αρχαιολόγοι αναζητούν με... θρησκευτική αφοσίωση αλλά και αντικείμενο έντονης επιστημονικής έριδας. Οι εκκλησίες ανά τον κόσμο που υποστηρίζουν ότι έχουν ένα κομμάτι του Σταυρού είναι τόσες που αν όλα ήταν αληθινά ο Σταυρός θα πρέπει - όπως λέει ο Καλβίνος- "να είχε μέγεθος καραβιού.

Δεν είναι πάντως λίγες οι φορές που θεωρήθηκε ότι ήρθαν στο φως κορυφαία ευρήματα της εποχής του Ιησού αλλά τελικά αποδείχτηκαν κίβδηλα.

Πάντως η ομάδα της Köroğlu's εργάζεται στο συγκεκριμένο χώρο ανασκαφών από το 2009 και οι ανασκαφές τους έχουν φέρει στο φως κάποια ενδιαφέροντα και απροσδόκητα ευρήματα όπως περισσότερους από 1.000 ανθρώπινους σκελετούς και τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον Ιησού, την Παναγία και τους Αποστόλους.