Ταλιατέλλες με καλαμαράκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με κρασί και κονιάκ

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

 

Συνταγή για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 45-50 λεπτά

Υλικά 

1 πακέτο ταλιατέλλες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1.500γραμμάρια καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κιλό ντομάτες χοντροκομμένες

1 κουταλιά της σούπας πελτέ

1 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.

Εκτέλεση

Πλένω καλά τα καλαμαράκια με άφθονο νερό και τα αφήνω να στραγγίσουν.

Τσιγαρίζω σε χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά. Προσθέτω τα
καλαμαράκια και τα σβήνω με το κρασί και το κονιάκ. 

Προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνω τα καλαμαράκια να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και εάν χρειαστεί, προσθέτω λίγο νερό.

Βράζω τις ταλιατέλλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις σουρώνω και τις ανακατεύω με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σερβίρω τις ταλιατέλλες σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνω από πάνω τη σάλτσα με τα καλαμαράκια.

Τρίβω φρέσκο πιπέρι και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.