Σπυρόπουλος: Επειδή είμαστε μονοπώλιο δε σημαίνει πως κάνουμε ό,τι θέλουμε

11 εκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει “φτερά” από το ΙΚΑ σαν αποτέλεσμα της δράσης της “θηλυκής συμμορίας” στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, αποκάλυψε ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Σπυρόπουλος, “υπήρχε συνέργεια και αλληλοκάλυψη στο κομμάτι της υπηρεσίας και γι’ αυτό το δικαστήριο θα αποφασίσει”.

Ο διοικητής του ΙΚΑ αναφέρθηκε και στην εγκύκλιο που εκδόθηκε και η οποία περιλαμβάνει ποινές σε όσους υπαλλήλους δε σηκώνουν τα τηλέφωνα. “Έχω καταγγελίες πολιτών που παίρνουν τηλέφωνα και πολλές κλήσεις δεν απαντώνται. Είμαι υποχρεωμένος στο μέτρο του δυνατού να σηκώνω κι εγώ τηλέφωνα”, εξήγησε, και υπογράμμισε: “Επειδή είμαστε μονοπώλιο, δεν σημαίνει ότι εμείς μπορούμε να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε”.

Επεσήμανε επιπλέον ότι τα έσοδα που προέρχονται από τις λειτουργούσες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ήταν τον προηγούμενο μήνα 92 εκατ. ευρώ. “Πέρυσι ήταν 20% κάτω. Έχουμε προβλήματα αλλά οι συντάξεις είναι ασφαλείς. Οι χαμηλές συντάξεις έχουν μειωθεί ελάχιστα. Κυρίως έχουν μειωθεί οι μεσαίες συντάξεις”, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά.