Resident…beauty!

Resident…beauty!

Έχει περπατήσει στις μεγαλύτερες πασαρέλες του κόσμου με τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας να υποκλίνονται στην ομορφιά της. Ο εκρηκτικός συνδυασμός της εξωτικής ομορφιάς της με το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό της ταλέντο την έχει οδηγήσει στην κορυφή. Η star του "Resident Evil", Milla Jovovich, είναι η απόλυτη ηρωίδα σε ταινίες δράσης παρόλο που εκείνη υποστηρίζει πως "καμία άλλη ηθοποιός εκτός από την Angelina Jolie δε μπορεί να ξεχωρίσει σε αυτό το είδος".

Η Milla Jovovich γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1975 στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ο Σέρβος πατέρας της Bogdanovitch Jovovich, ήταν παιδίατρος και η Ρωσίδα μητέρα της, Galina Loginova Jovovich, ηθοποιός. Σε ηλικία πέντε χρόνων η Milla βρέθηκε με την οικογένειά της στο Λονδίνο και λίγο καιρό μετά αφού έμειναν για ένα διάστημα στο Sacramento της California, εγκαταστάθηκαν στο Los Angeles. Οι γονείς της σύντομα πήραν διαζύγιο και η μητέρα της μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες να βρει δουλειά ως ηθοποιός, καθάριζε το σπίτι του σκηνοθέτη Brian De Palma προκειμένου να μπορέσει να τη μεγαλώσει. Η Milla πήγε σε δημόσιο σχολείο στο Los Angeles και όπως έχει πει σε συνέντευξή της έχει άσχημες αναμνήσεις καθώς οι συμμαθητές της την αποκαλούσαν λόγω της καταγωγής της "κομμουνίστρια" και "ρωσίδα κατάσκοπο".

Σε ηλικία εννέα χρόνων έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του modeling με μία από τις πρώτες της δουλειές να είναι ένα διαφημιστικό για την εταιρεία Revlon όπου πόζαρε μπροστά στο φακό του διάσημου φωτογράφου Richard Avedon ενώ σε ηλικία 11 χρόνων το υπέροχο πρόσωπό της φιγούραρε στο εξώφυλλο του ιταλικού περιοδικού μόδας Lei.

Στα 13 της και αφού ήδη είχε εγκαταλείψει το σχολείο κέρδισε ένα ρόλο στην τηλεταινία "The Night Train to Kathmandu" και λίγο καιρό μετά έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία "Two Moon Juction". Μετά από αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές, το 1991 γνώρισε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία με το ρόλο της Lilli Hargrave στην ταινία "Return to the Blue Lagoon".

Ακολούθησαν μικρότεροι ρόλοι στις ταινίες "Kuffs" και "Chaplin" το 1992 και "Dazed and Confused" το 1993 και ύστερα από ένα διάλειμμα τεσσάρων χρόνων επέστρεψε με την εξαιρετική ταινία του Luc Besson "The Fifth Element" κερδίζοντας υποψηφιότητες για Saturn Award και MTV Movie Award. 

Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας με συμπρωταγωνιστές τους Bruce Willis και Gary Oldman, η Milla υποδύθηκε τη Leeloo και εκτός από την εξαιρετική ερμηνεία της, όλοι θυμόμαστε τα ιδιαίτερα αποκαλυπτικά κοστούμια που φορούσε, τα οποία έφεραν την υπογραφή του κορυφαίου σχεδιαστή Jean Paul Gaultier.

Μετά την ταινία "He Got Game" του Spike Lee, το 1999 συνεργάστηκε ξανά με το Besson στην ταινία "The Messenger: The Story of Joan of Arc". Ακολούθησαν οι ταινίες "The Claim" το 2000, "The Million Dollar Hotel" του Wim Wenders και το "Zoolander" το 2001 ενώ το 2002 την είδαμε να υποδύεται την Alice στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Resident Evil" του Paul W.S. Anderson.

Ακολούθησαν τα sequel της ταινίας το 2004, το 2007, το 2010 και το 2012 ενώ το "Resident Evil 6" θα βγει στις αίθουσες το 2014. Αν και την έχουμε συνδέσει κυρίως με ταινίες δράσης, η Milla έχει επίσης εμφανιστεί και σε δραματικές μεταξύ των οποίων οι "A Perfect Getaway" το 2009 και "Stone" το 2010.

Η Milla δεν εγκατέλειψε ποτέ την καριέρα της στο modeling. Είναι το επίσημο πρόσωπο της εταιρείας καλλυντικών L'Oréal από το 1998 ενώ στο βιογραφικό της έχει συνεργασίες με όλους τους κορυφαίους σχεδιαστές μόδας. Εκτός από την υποκριτική και το modeling έχει ιδιαίτερη αγάπη στη μουσική με το πρώτο της album με τίτλο "The Divine Comedy" να κυκλοφορεί όταν ήταν 18 χρόνων ενώ μέχρι σήμερα γράφει τραγούδια, τα οποία μπορεί να ακούσει κανείς στο website της. Επίσης, από το 2003 μέχρι το 2008 σε συνεργασία με το μοντέλο Carmen Hawk λάνσαραν τη σειρά γυναικείων ρούχων Jovovich-Hawk ενώ αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η Milla είναι ενεργό μέλος πολλών φιλανθρωπικών οργανώσεων και το 2005 δημιούργησε ένα ίδρυμα το οποίο βοηθάει παιδιά από την Ουκρανία.

Η Milla έχει παντρευτεί τρεις φορές. Το 1992 σε ηλικία 16 χρόνων παντρεύτηκε τον 20χρονο τότε Shawn Andrews τον οποίο συνάντησε στην ταινία "Dazed and Confused", ωστόσο η μητέρα της κατάφερε δύο μήνες μετά να ακυρώσει το γάμο τους.

Tο 1998 παντρεύτηκε το σκηνοθέτη Luc Besson με τον οποίο έμεινε μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια και το 2009 αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης με το σκηνοθέτη του "Resident Evil", Paul W.S. Anderson, με τον οποίο έχουν αποκτήσει ένα κοριτσάκι, την Ever Gabo Anderson και ζουν ευτυχισμένοι στη Νέα Υόρκη.