Ικαριώτικα πανηγύρια: Πού και πότε;

Τα φημισμένα πανηγύρια της Ικαρίας αποδεικνύουν την φιλοξενία και τα ήθη-έθιμα του νησιού και κάθε χρόνο συγκεντρώνουν όλο και περισσότερα βλέμματα.

Κρατήστε σημειώσεις για τις επερχόμενες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και γιορτές:

6 Αυγούστου πανηγύρι στα χωριά του: Οξέ - Δήμος Ραχών, Χριστού- Δήμος Ραχών, Φραντάτο για την μεταμόρφωση του Σωτήρος - Δήμος Ραχών και Δάφνη - Δήμος Ευδήλου.

15 Αυγούστου στην κοίμηση της Θεοτόκου στα χωριά: Χρυσόστομος, Μαρμάρια Παναγιά, Περδίκι και Μονοκάμπι - Δήμος Αγίου Κηρύκου, Λαγκάδα, Ακαμάτρα, Κοσσοίκια - Δήμος Ραχών.
17 Αυγούστου στο Καραβόσταμο - Δήμος Ευδήλου
27 Αυγούστου του Αγίου Φανουρίου στο χωριό Μάραθο - Δήμος Ευδήλου, Αγίου Παντελεήμονα - Δήμος Αγίου Κηρύκου, Μανδριά- Δήμος Ραχών.

29 Αυγούστου, 2 μέρες αργότερα το πανηγύρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο Μαυράτο όπου σερβίρεται και το παραδοσιακό χταποδοπίλαφο - Δήμος Αγίου Κηρύκου.
8 Σεπτεμβρίου στην παραλία Κέραμε και στο χωριό Πλαγιά γιορτάζεται με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια η γέννηση της Θεοτόκου - Δήμος Αγίου Κηρύκου.

17 Σεπτεμβρίου το πανηγύρι της Αγίας Σοφίας στο Μονοκάμπι - Δήμος Αγίου Κηρύκου και στην Κρεμαστή (Κάμπος) - Δήμος Ευδήλου.