Πολιτιστικό ραντεβού στο θεατράκι της Κάτω Χώρας της Σερίφου

Με κέφι, με χαμόγελο και με διάθεση να μας χαρίσει πιο όμορφες στιγμές, γεμάτες νότες χαράς και ψυχαγωγίας, ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου το Φεστιβάλ Σερίφου, με εκλεκτούς καλλιτέχνες και κοινό, στο γραφικό θεατράκι της Χώρας, μοναδικό για την εξαιρετική θέα προς στο Αιγαίο.

Γνωστοί, αλλά και ανερχόμενοι καλλιτέχνες από το χώρο της παραδοσιακής, έντεχνης και κλασικής ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής, θα γεμίσουν τη σκηνή του θεάτρου της Σερίφου, συνενώνοντας σε ένα μαγικό καλοκαιρινό παζλ όλες τις τάσεις και τα ρεύματα της καλής μουσικής, με στόχο την παρουσίαση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων στους κατοίκους του νησιού, την ανάδειξη του πολιτισμού της χώρας και την ενίσχυση του τουρισμού στο νησί.

Τον Αύγουστο θα καλωσορίσει την 1η του μηνός η Κατερίνα Πολέμη και το Swing-o-Brazilian Quartet με μια βραζιλιάνικη βραδιά, γεμάτη Gypsy Swing, ενώ μία ημέρα μετά, ο Γιώργος Καζαντζής και ο Αντρέας Καρακότας θα παρουσιάσουν τη συναυλία τους «Εκτός από τα “forte” υπάρχουν και τα “piano”».

Στις 3/8 ο Ηλίας Λιούγκος και η Δανάη Παναγιωτοπούλου θα εμφανιστούν στη συναυλία «Τα “τραγούδια της Αρσινόης” και η πρόσκληση στη Δανάη». Στις 4 Αυγούστου το 5ο Φεστιβάλ Σουραυλιού Σερίφου έχει τον τίτλο «Τελενίκειος ηχώ», ενώ στις 5 Αυγούστου τη σκυτάλη παίρνει ο Φοίβος Δεληβοριάς με τις δικές του μοναδικές μελωδίες, που θα παίξει με τρόπο απρόσμενο και «χειροποίητο» με τις ιστορίες του ίδιου του τραγουδοποιού, αλλά και με τραγούδια του Βαμβακάρη, του Χατζιδάκι, του Σαββόπουλου, των Ημισκούμπρια, του Brassens κ.α.

Στις 6/8 σειρά έχει η Gina and the Leaning Power με ένα πρωτότυπα μεθυστικό, δροσιστικά ανατρεπτικό και απολαυστικά γλυκόπιοτο μουσικό κοκτέιλ και στις 7/8 η συνθέτρια και δασκάλα μουσικής του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού Τατιάνα Ζωγράφου με μια πρωτότυπη μουσική παράσταση με τη χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Σερίφου. Στις 8/8 οι Α. Μπακιρτζής - Κ. Βόμβολος - Θ. Ρέλλος, 25 χρόνια συνεργάτες στους «Χειμερινούς κολυμβητές», έρχονται στη Σέριφο για καλλιτεχνικές βουτιές στις καταγάλανες θάλασσές της και καταλαμβάνουν το θεατράκι της Χώρας και στις 9/8 οι Andre Maia Band με τα fados τους, για να μας παρασύρει με τις ατμοσφαιρικές του μελωδίες ο Νότης Μαυρουδής στις 11/8.

Ακολουθούν στις 12/8 ο Μίλτος Λογιάδης και ο Χρήστος Ζερμπίνος με δύο έργα από τη δημιουργική συνεργασία τους, στις 13/8 ο Angelee σε μια βραδιά με μπαλάντες και ευρηματικά εκτελεσμένες διασκευές, στις 17/8 ο Δημήτρης Μαραμής που θα ζωντανέψει ένα από τα αριστουργήματα του 17ου αιώνα: τον Ερωτόκριτο του Κορνάρου, στις 18/7 ο Βαγγέλης Κορακάκης με το μπουζούκι του και την ξεχωριστή φωνή του, στις 19/8 ο Δημήτρης Μητσοτάκης και οι Ευδαίμονες unplugged θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στην καινούργια δισκογραφική δουλειά τους «Ο Μπερντές», ενώ στις 20/8 το φεστιβάλ θα κλείσει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Παράλληλα με το μουσικό κομμάτι, το φεστιβάλ της Σερίφου θα πλαισιώσει ομαδική εικαστική έκθεση με 24 έργα, από 8 νέους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Ρίζες, ενώ την Κυριακή 28 Ιουλίου, ο Γιώργος Αμυράς και μια ομάδα ποδηλατών διοργανώνουν ποδηλατάδα στο νησί.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ