Βρετανία: No vodka today για τις γκέι ντισκοτέκ λόγω… Ρωσίας

No vodka for me... λένε πολλές ντισκοτέκ ομοφυλοφίλων στη Μεγάλη Βρετανία, θέλοντας με το μποϊκοτάζ αυτό να διαμαρτυρηθούν κατά των νόμων για τους ομοφυλόφιλους που εφαρμόζονται στη Ρωσία.

Η ομάδα προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων G-A-Y, που διαχειρίζεται το διάσημο στο είδος του νυκτερινό κέντρο Heaven, περιλαμβάνεται μεταξύ όσων απέσυραν από το μπαρ τους τα ρωσικά προϊόντα έπειτα από την ψήφιση τον περασμένο Ιούνιο μίας αμφιλεγόμενης νομοθεσίας, με την οποία ποινικοποιείται με με την επιβολή μεγάλων χρηματικών προστίμων κάθε "προπαγάνδα" υπέρ της ομοφυλοφιλίας τη παρουσία ανηλίκων. Με το μποϊκοτάζ τους, οι αντίστοιχες οργανώσεις θέλουν να διαμαρτυρηθούν και για την καταστολή των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

"Την ώρα που άλλες χώρες κάνουν προόδους (για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων), η Ρωσία οπισθοδρομεί", δήλωσε ο Τζέρεμι Τζόζεφ, ιδρυτής της G-A-Y.

Το Shadow Lounge, που αυτοαποκαλείται το "πρώτο γκέι κλαμπ στην Ευρώπη" και οι ανάλογες ντισκοτέκ Compton’s και Manbar στο Σόχο του Λονδίνου ανακοίνωσαν επίσης πως πρόκειται να μποϊκοτάρουν τη ρωσική βότκα.