Η “κατάρα” του Champions League χτύπησε ξανά τον ΠΑΟΚ

Δεν τον... θέλει το Champions League τον ΠΑΟΚ. Για τρίτη φορά ο Δικέφαλος του Βορρά συμμετέχει σε προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, και για τρίτη φορά φαίνεται πως θα μείνει εκτός νυμφώνος, μετά την εντός έδρας ήττα του με 0-2 από την ουκρανική Μέταλιστ.

Χθες ο ΠΑΟΚ πλήρωσε την αστοχία του, καθώς είχε στο πρώτο ημίχρονο τις φάσεις για να ανοίξει το σκορ και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα δέχτηκε το γκολ, που προήλθε από μάλλον ανόητο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Βίτορ, και στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να σταθεί στα πόδια του, δεχόμενος και δεύτερο (και παρ' ολίγον και τρίτο) τέρμα.

Έτσι, συνεχίστηκε και χθες η παράδοση που θέλει τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να σταυρώσει νίκη σε αγώνα προκριματικών του Champions League. Η αρχή έγινε το 2004, όταν ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να πάρει την πρόκριση στη φάση των ομίλων, όμως ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια, στην Τούμπα με 0-3 (στα χαρτιά, λόγω της παράτυπης συμμετοχής του Λιάσου Λουκά, αν και ούτως ή άλλως στο γήπεδο είχε ηττηθεί με 1-2) και εκτός έδρας με 0-1.

Η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε το 2010, όταν στο δρόμο του Δικεφάλου του Βορρά βρέθηκε ο Άγιαξ. Οι Θεσσαλονικείς πάλεψαν και κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία 1-1 στο Άμστερνταμ, και στον επαναληπτικό έβαλαν τα δυνατά τους στο δεύτερο ημίχρονο για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-3, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν σε 3-3 και τελικά να αποκλειστούν στα εκτός έδρας γκολ.

Χθες το κακό τρίτωσε, και όλα δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ θα “υποβιβαστεί” και πάλι στο Europa League. Η “κατάρα” συνεχίζεται...