Ήττα για την εθνική πόλο από την Ουγγαρία

Άλλο τα φιλικά, λοιπόν, κι άλλο τα επίσημα παιχνίδια, όπου η Ουγγαρία, με παίκτες που μαθαίνουν το πόλο... από την κούνια τους, έμαθαν από τις ήττες τους σε Λαμία και Βουδαπέστη από την Εθνική μας, είχαν διαμορφώσει την άποψή τους για την ομάδα μας, έκαναν το παιχνίδι τους και με ψύχραιμο τρόπο, πήραν μια εύκολη νίκη με 9-3.

Δυστυχώς οι παίκτες μας πέταξαν στα... σκουπίδια πολλές επιθετικές προσπάθειες, δεν εκμεταλλεύτηκαν διόλου τον παίκτη παραπάνω κι έτσι επήλθε ο εκνευρισμός από το 3ο οκτάλεπτο και μετά. Βγήκαν με φάουλ και οι δύο βασικοί αμυντικοί μας (Δελακάς και Ποντικέας), κι όσο και να προσπαθούσε με την ηρεμία του ο Χρήστος Αφρουδάκης, ή με την ψυχραιμία του και τις πολλές αποκρούσεις που έκανε και πάλι ο σταθερός Κώστας Τσαλκάνης, οι Ούγγροι του Μπένεντεκ ξέφυγαν στο σκορ και στο τέλος έβαζαν μόνον αυτοί γκολ (4-0 το τελευταίο οκτάλεπτο), για να ανοίξει η "ψαλίδα" και να φθάσει τελικά στα έξι γκολ διαφορά (9-3).

Προσπάθησε με τις συχνές αλλαγές ο Σάκης Κεχαγιάς να αναστρέψει τη ροή του αγώνα, αλλά φευ, η αστοχία μπροστά και η μη εκμετάλλευση του παίκτη παραπάνω, επέφερε το... μοιραίο, ήτοι την ήττα και τον αποκλεισμό απο τα ημιτελικά, οδηγώντας μας στις θέσεις από 5 έως 8. "Δεν πήγαμε καθόλου καλά επιθετικά, εκνευριστήκαμε, άρχισαν τα λάθη, κι όταν χάνεις την ψυχραιμία σου, χάνεις το παιχνίδι, τα πάντα... Οσο ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, αμυντικά λειτουργήσαμε σωστά, αλλά μετά, τίποτα", ήταν η ατάκα για την εικόνα του παιχνιδιού απο τον προπονητή Σάκη Κεχαγιά, που όμως ατενίζει με αισιοδοξία και ψυχραιμία ο ίδιος τη συνέχεια και καλά κάνει, γιατί έχει μία ομάδα που αποπνέει σιγουριά για κάτι καλο στο μέλλον...

Η ατάκα που... έγραψε πάντως ήταν αυτή του Κώστα Τσαλκάνη, που είπε μεταξύ άλλων: "Αδικούμε τους εαυτούς μας με τέτοιες εμφανίσεις σαν την σημερινή και είναι κρίμα. Ο βασικός μας στόχος πάντως επετεύχθη, που ήταν η οκτάδα, και μπορούμε σίγουρα να πάμε για την καλύτερη θέση σε αυτήν", ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης, στεκόμενος στη γενική παρουσία της ομάδας μέχρι τώρα, είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ: "Δεν λειτούργησε σωστά η ομάδα σήμερα επιθετικά, με αποτέλεσμα να δημιουγηθούν κενά και στην άμυνα, κι έτσι όταν δεν παίζεις καλά, χάνεις. Ελειψε η συνοχή, η ψύχραιμη αντιμετώπιση του αντιπάλου, αλλά το μέλλον να ξέρετε ανήκει σ' αυτήν την ομάδα. Κοιτάμε μπροστά...".

Οι Ούγγροι είχαν για υπέρτερους τους Χοσνιάσκι, Ντένες Βάργκα, Μπέντο, Ανταμ Ντέκερ και τον πολύ καλό τερματοφύλακα Νάγκι.

Διαιτητές ήταν οι Γκόλιανιν (Σερβία), Μπέντερ (Γερμανία).

ΕΛΛΑΔΑ (Κεχαγιάς): Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 1, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Βλαχόπουλος 1, Κολόμβος, Γούνας, Ποντικέας, Γουβής, Γεννηδουνιάς.

Ουγγαρία (Μπένεντεκ): Νάγκι, Γκορ-Νάγκι, Μάνταρας 1, Σίβος, Ντάνιελ Βάργκα, Ντένες Βάργκα 2, Χαράι, Μπέντο 2, Βάμος 1, Χοσνιάσκι 2, Ντέκερ 1, Μπάτορι.