Προς ψήφιση αύριο το Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο με την ψήφιση του Νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις.

Με το σχέδιο νόμου, επιδιώκεται η δημιουργία ενός νέου πλαισίου τουριστικής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια τουριστική αγορά και στοχεύοντας στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρα μας.

Στο πρώτο μέρος του σχεδίου νόμου δίνεται έμφαση στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για την προώθηση τουριστικών επενδύσεων.

Στο δεύτερο μέρος του σχεδίου νόμου στοχεύεται η ορθή κατανομή ρόλων μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ με γνώμονα τον επιτελικό χαρακτήρα του Υπ. Τουρισμού στον σχεδιασμό της τουριστικής πολιτικής και την αποτελεσματικότητα του ΕΟΤ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του τουρισμού.

Στο τρίτο μέρος του σχεδίου νόμου εισάγοντΑΙ τροποποιήσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες ευελιξίας που έχει απαιτεί ο τουρισμός.