Το “χρυσό” κορίτσι του Χόλιγουντ

Το

Είναι η μοναδική ηθοποιός που την ίδια χρονιά κέρδισε ένα Oscar και ένα Χρυσό Βατόμουρο. Γνωστή για το χιούμορ της παρέλαβε και τα δυο με την ίδια υπερηφάνεια δηλώνοντας πως θα τα βάλει το ένα δίπλα στο άλλο προκειμένου να της θυμίζουν ότι στη ζωή πρέπει να δέχεται κανείς και τα καλά και τα κακά. Η Sandra Bullock είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και ακριβοπληρωμένες star του Χόλιγουντ με τις ταινίες που εμφανίζεται να "σπάνε" ταμεία.

Η Sandra Bullock γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1964 στο Arlington της Virginia. Ο πατέρας της John ήταν δάσκαλος φωνητικής και η γερμανίδα μητέρα της Helga τραγουδίστρια της όπερας. Για ένα μεγάλο διάστημα η οικογένειά της έζησε στη Νυρεμβέργη με τα ταξίδια να είναι μέρος της ζωής της μικρής Sandra δεδομένου ότι ακολουθούσε τη μητέρα της, την οποία έχασε το 2000 από καρκίνο, στις περιοδείες της σε όλη την Ευρώπη. Σε ηλικία πέντε χρόνων εμφανίστηκε στη σκηνή της όπερας της Νυρεμβέργης με ένα μικρό ρόλο και στη συνέχεια εντάχθηκε στην παιδική χορωδία. Σε ηλικία 12 χρόνων επέστρεψε με την οικογένειά της στην Αμερική και παρακολούθησε το Washington-Lee High School, όπου μπήκε στην ομάδα των μαζορετών ενώ παράλληλα συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις του σχολείου. Όταν αποφοίτησε το 1982 γράφτηκε στο East Carolina University ωστόσο παράτησε τις σπουδές της ενώ ήταν στο τελευταίο έτος για τη μεγάλη της αγάπη, την υποκριτική. Το 1986 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να κάνει μαθήματα υποκριτικής στο Neighborhood Playhouse School of the Theatre ενώ παράλληλα εργαζόταν ως σερβιτόρα. Σε ηλικία 21 χρόνων συμμετείχε στην off-Broadway παραγωγή "No Time Flat" και μετά από μικρούς ρόλους σε τηλεταινίες, αρκετές εμφανίσεις σε b-movies και το ρόλο της Tess McGill στην κωμική σειρά του NBC "Working Girl", το 1992 πρωταγωνίστησε στη ρομαντική κομεντί "Love Potion No. 9".

Το 1993 ακολούθησε η ταινία "Demolition Man" με το Sylvester Stallone και ένα χρόνο μετά γνώρισε την επιτυχία με την ταινία "Speed".

Στα μέσα της δεκαετίας του '90 εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες με κάποιες από αυτές να σημειώνουν μεγάλη εμπορική επιτυχία όπως οι "While You Were Sleeping" και "The Net" το 1995 και "A Time to Kill" το 1996, σε αντίθεση με τις "Two If By Sea" το 1996 και "Speed 2: Cruise Control" το 1997, οι οποίες δεν πήγαν καθόλου καλά. Το 2000 πρωταγωνίστησε στην ταινία "Miss Congeniality" και υποδύθηκε μία αλκοολική αρθρογράφο στην ταινία "28 Days" για την οποία όμως δεν άκουσε και τόσο καλές κριτικές. Μετά από ένα διάλειμμα στην καριέρα της επέστρεψε το 2002 με τις ταινίες "Murder by Numbers", "Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood" και "Two Weeks Notice" με το Hugh Grant ενώ το 2004 σειρά είχε το "Crash", το οποίο βραβεύτηκε με τρία Oscar.

Μοιράζοντας το χρόνο της ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, το 2005 πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous" και "The Lake House", όπου συναντήθηκε για άλλη μια φορά με τον Keanu Reeves.

Η καριέρα της συνεχίστηκε με δύο απαιτητικούς ρόλους στις ταινίες "Infamous" το 2006 και "Premonition" ένα χρόνο μετά, πριν επιστρέψει το 2009 στις ρομαντικές κομεντί με τις ταινίες "The Proposal" και "All About Steve", για την οποία απέσπασε ένα Χρυσό Βατόμουρο. Την επόμενη ημέρα όμως έζησε την απόλυτη καταξίωση κερδίζοντας Oscar για την ερμηνεία της στην ταινία "The Blind Side", η οποία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του αφροαμερικανού ποδοσφαιριστή Michael Oher.

Η Sandra κέρδισε επίσης μια Χρυσή Σφαίρα ενώ η ταινία "έσπασε" τα ταμεία, ξεπερνώντας τα 248 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε με το "The Blind Side", η Sandra επέστρεψε εφέτος με την ταινία "The Heat", η οποία συγκέντρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της ενώ τον Αύγουστο η ταινία "Gravity" στην οποία πρωταγωνιστεί δίπλα στο George Clooney πρόκειται να ανοίξει το 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Τον Ιούλιο του 2005 παντρεύτηκε τον παρουσιαστή του "Monster Garage" Jesse James, ωστόσο πέντε χρόνια μετά κατέθεσε αίτηση διαζυγίου όταν πληροφορήθηκε ότι την απατούσε με τη Michelle McGee. Παρά το γεγονός ότι εκείνος της ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, η Sandra δεν τον συγχώρεσε και λίγο καιρό μετά προχώρησε στην υιοθεσία ενός μικρού αγοριού, του Louis.

Η ηθοποιός έχει διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έχει στηρίξει τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό προσφέροντας εκατομμύρια δολάρια ενώ το 2010 και το 2011 έδωσε από ένα εκατομμύριο δολάρια προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς στην Αϊτή και την Ιαπωνία.