Ο Φάρα…προκαλεί τον Μπολτ να παραβγούν στο τρέξιμο!

Οι προκλήσεις είναι για να τίθενται, και ειδικά όταν πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους αθλητές του βασιλιά στίβου. Γι' αυτό άλλωστε και ο Μο Φάρα, ολυμπιονίκης στα 5.000 και 10.000 μέτρα προκάλεσε τον γρηγορότερο άνθρωπο αυτή τη στιγμή στον κόσμο, Γιουσέιν Μπολτ, να παραβγούν σε μία απόσταση, το μήκος της οποίας θα ορίσει ο κόσμος, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο Σομαλός με βρετανική υπηκοότητα, Μοχάμεντ 'Μο' Φάρα είναι προσωπικός φίλος του Μπολτ και μοιράζονται τον ίδιο ατζέντη. Επίσης έχουν στρέψει και οι δύο το ενδιαφέρον τους στο φιλανθρωπικό έργο: “Εκείνος έχει το δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, εγώ έχω το ίδρυμα "Μο Φάρα", είπε ο 30χρονος Ολυμπιονίκης για να προσθέσει ότι “Θα ήταν σπουδαίο να βρούμε μια απόσταση, που κόσμος, καθαροί φίλαθλοι του στίβου, θα αποφασίσουν ώστε να ανταγωνιστούμε”

Θυμίζουμε ότι ο Μο Φάρα κατέκτησε χρυσό μετάλλιο τόσο στα 5.000 μέτρα, όσο και στα 10.000 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Παρόλ' αυτά είναι εξίσου ικανός δρομέας και σε μικρότερες αποστάσεις, όπως τα 1.500 μ. Όπως είπε “πιο δίκαιη απόσταση” για να κοντραριστεί με τον τζαμαϊκανό χρυσό ολυμπιονίκη των 100 μέτρα και των 200 μέτρα είναι τα 600 ή τα 800 μέτρα, αφήνοντας το φίλαθλο κοινό να έχει τον τελικό λόγο σε ό, τι αφορά το μήκος της διαδρομής.

Ο Μπολτ μαθημένος στις προκλήσεις δεν θα μπορούσε παρά να απαντήσει θετικά: “Θα είναι διασκεδαστικό. Θα το κάνουμε όμως για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα 600 μ. με βολεύουν καλύτερα”.

Ο Τζαμαϊκανός είχε αρνηθεί στις αρχές του χρόνου να συναγωνιστεί τον χρυσό ολυμπιονίκη των 800 μ. Ντέιβιντ Ρουντίσα στα 400 μ. πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό.