Τιμή για του νικητές του 50ου Ράλλυ Αιγαίου

Του Μάνου Ρούδα

Το επετειακό 50ο Ράλλυ Αιγαίου ολοκληρώθηκε αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική γιορτή της θάλασσας.

Σήμερα το βράδυ θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του 50ού Ράλλυ Αιγαίου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο μαγευτικό χώρο της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου, με την παρουσία πλήθους ιστιοπλόων, συμμετεχόντων, αλλά και πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Η αποψινή τελετή θα επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους, αφού εφέτος ο μεγαλύτερος αγώνας ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας κλείνει 50 χρόνια ζωής.

Η προχθεσινή τελευταία ιστιοδρομία ήταν ανέλπιστα σύντομη και ευχάριστη για τους ιστιοπλόους, οι οποίοι έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φετινή επετειακή διοργάνωση. Τώρα πια όλος ο στόλος έχει ελλιμενιστεί και οι ιστιοπλόοι μαζεύουν, "νετάρουν" τα σκάφη τους.

Τα σκάφη που έχουν έρθει από την περιφέρεια και το εξωτερικό φιλοξενούνται στη μαρίνα του ΠΟΙΑΘ στο Μικρολίμανο, ώστε να μπορέσουν να παραστούν στην τελετή απονομής των επάθλων και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επιστροφή τους στις βάσεις τους.

Εχθές το μεσημέρι, στη μαρίνα Αλίμου, πλήθος κόσμου υποδέχθηκε το OPTIMUM 3 - ASPIDA, το μεγάλο νικητή του 50ού Ράλλυ Αιγαίου.

 

Οι σαμπάνιες που άνοιξαν έλουσαν το πλήρωμα και τους κυβερνήτες, ενώ το πλήθος επευφημούσε την ομάδα που κατάφερε όχι μόνο τη νίκη, αλλά και δύο σημαντικά και μοναδικά ρεκόρ: Τη μέγιστη ταχύτητα 29.9 κόμβων στην ιστιοδρομία Σύρος Πάτμος και τις 5 νίκες σε ισάριθμες ιστιοδρομίες! Ο ενθουσιασμός του πληρώματος δεν κρυβόταν, αφού ήρθε η επιβράβευση στις μακρές και επίπονες προσπάθειές τους. Η συμμετοχή στο Ράλλυ Αιγαίου απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και προετοιμασία, ενώ η διεκδίκηση διάκρισης χρειάζεται αφοσίωση.

Οι νικητές των κατηγοριών είναι όπως παρακάτω, ενώ ο μεγάλος νικητής του Ράλλυ Αιγαίου αναδεικνύεται όπως πάντα από την κατηγορία ORCi:

ORCi
1. OPTIMUM 3 – ASPIDA, ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΟΣ / ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΒΑΣ
2. SERENDIPITY, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ
3. ARISTOFANI – ENEOS, ΝΙΚΟΣ ΣΙΝΟΥΡΗΣ / ΣΙΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

IRC
1. DRAGON, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΕΘΝΟΠΟΥΛΟΥ
2. APIDALOS NAFS, ΑΛΙΚΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ
3. URSUS MINOR, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΟΥΤΣΟΣ

ORC CLUB
1. SOROCOS, ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΕΛΕΚΑΝΑΚΗΣ, ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ
2. AFRODITI-SOLARIS, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ
3. ALTER EGO, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΝΑΣ

Web Media Sponsor του 50ου Ράλλυ Αιγαίου είναι το news.gr. Μπορείτε να δείτε όλη την εξέλιξη του αγώνα στην ειδική ενότητα