Ο Πούτιν ποζάρει με το λούτσο του

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν,  το περασμένο Σαββατοκύριακο το πέρασε με τον πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Τύβα και τη Χακασία.

Οι μίνι διακοπές στέφθηκαν με τρόπαιο – ο Πούτιν ψάρεψε ένα λούτσο 21 κιλών και πόζαρε για την κλασσική αναμνηστική φωτογραφία των... ψαράδων.

 

Τις φωτογραφίες με το επίτευγμα του προέδρου ανέβασε στον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με παρατηρητές, οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την εκδρομή των δύο ισχυρών ανδρών της Ρωσίας είχαν ως στόχο να αποδείξουν ότι οι δεσμοί τους παραμένουν ακόμη πολύ στενοί, διαψεύδοντας τις φήμες που κάνουν λόγο για εντάσεις στη σχέση τους.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Πούτιν καλλιεργεί την εικόνα του ιδιαίτερα δραστήριου, αθλητικού προέδρου. Κατά καιρούς η τηλεόραση τον έχει δείξει να καταδύεται με υποβρύχιο στη Βαϊκάλη και στη Βαλτική, να πιλοτάρει μονοθέσιο της Φόρμουλα 1, να κυνηγάει φάλαινες, να πετάει με βομβαρδιστικό, ακόμη και να πυροβολεί με ηρεμιστικό μια τίγρη στη Σιβηρία.