Έγινε πλούσιος από ένα fortune cookie!

Τα fortune cookies, τα μπισκότα τύχης επί το ελληνικότερο, τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Είναι εκείνα τα μικρά χαρτάκια κρυμμένα σε ένα άνοστο μπισκότο σχήματος αχιβάδας, που έρχονται πάντα στο τέλος ενός γεύματος, συνήθως σε εστιατόρια ασιατικής κουζίνας.

Τις πιο πολλές φορές, τα μηνύματά τους είναι κρυπτικά, ασαφή και υπόκεινται σε πολλαπλές αναγνώσεις. Το μπισκότο όμως που άνοιξε ο William Johnson από τη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ήταν σαφές και ξεκάθαρο: "Σύντομα θα βρεθείς με πολύ χρυσάφι στα χέρια σου".

Έτσι, ο κ. Johnson αγόρασε ένα "ξυστό" των 11 δολαρίων την επόμενη μέρα και το άφησε λίγες μέρες χωρίς να το ξύσει. Όταν τελικά το έκανε, ανακάλυψε πως είχε κερδίσει 1 εκατομμύριο δολάρια. Επέλεξε να πάρει το βραβείο του άμεσα και σε μετρητά, οπότε ο λογαριασμός του πιστώθηκε άμεσα με 700.000 δολάρια. Το κατάστημα όπου αγοράστηκε το "ξυστό" έλαβε 10.000 δολάρια προμήθεια επί των κερδών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Ο κ. Johnson και η σύζυγός του σκέφτονται να αγοράσουν ένα σπίτι δίπλα σε κάποια λίμνη, ενώ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν με τα υπόλοιπα χρήματα.

Πάντως, οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το συγκεκριμένο λαχείο, είναι μια στα 3,5 εκατομμύρια.