Guardian: “Εκτέλεση” μεταξύ συμμοριών η δολοφονία στα Μάλια

Η ελληνική αστυνομία ερευνά το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα Βρετανό τουρίστα στα Μάλια, όπου ένας άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία.

Ο Myles Litchmore-Dunbar,19, ο οποίος συνελήφθη για ως ύποπτος για τη δολοφονία του Tyrell Matthews-Burton, είχε στην κατοχή του όπλο.

Οι αρχές απέδωσαν το έγκλημα σε βία μεταξύ αντιπάλων συμμοριών στην Αγγλία, οι οποίες έβαλαν στοίχημα ποια από τις δύο θα επικρατήσει. “Ανεπίσημα τουλάχιστον ακούσαμε ότι μετέφεραν τον πόλεμο των συμμοριών τους στην Κρήτη”.

Ο θάνατος του Matthews-Burton υπαλλήλου σε κατάστημα στα Μάλια, προκάλεσε σεισμικές δονήσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει ο Guardian. 

Μάλιστα, ο νεαρός Βρετανός, περιγράφεται ως “μικρός κύριος” από τους γείτονες. Ο νεαρός μαχαιρώθηκε στην πλάτη και η δολοφονία του έγινε σύντομα αιτία πολέμου ανάμεσα στους Βρετανούς τουρίστες.

Η αγριότητα της επίθεσης σύμφωνα με τον τοπικό ιατροδικαστή ιατροδικαστή, Μανόλη Μιχαλοδημητράκης, ο οποίος εξέτασε το σώμα, παραπέμπει σε εκτέλεση.

“Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουμε μέχρι στιγμής ένα βασικό ύποπτο”, λέει η Χαρά Διδάκη, επίσης αξιωματικός της αστυνομίας στο νησί. “Όλα δείχνουν ότι ο φερόμενος ως θύτης, γνώριζε το θύμα”.