Ολική επαναφορά στη διαθεσιμότητα για όσους έχουν μεταπτυχιακά

Σε ένα προαπαιτούμενο που η χώρα δεν έχει εκπληρώσει στηρίχθηκε το "καψώνι" για τη δόση των 4 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα σε 80 υπαλλήλους γεγονός που επαναφέρει στη διαθεσιμότητα όσους εξαιρέθηκαν γιατί έχουν μεταπτυχιακά.

Συγκεκριμένα, η τρόικα εντόπισε ότι δεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου. Έτσι, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση εντός της ημέρας τροπολογία που αναιρεί την εξαίρεση που είχε ψηφιστεί προ ολίγων ημερών για τους εκπαιδευτικούς κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Σημειώνεται οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων αρχικά να είχαν εξαιρεθεί από το καθεστώς διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης και να μετατάσσονταν σε διοικητικές υπηρεσίες, τώρα όμως ξαναμπαίνουν στη λίστα.

Το εν λόγω προαπαιτούμενο πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα, Πέμπτη. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος καταθέτει το πρωί της Πέμπτης τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτικοί που εξαιρέθηκαν αρχικά είναι 245.