Τι πρέπει να διαθέτετε για να εργαστείτε στη νέα ΕΡΤ

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ορίζονται κάποια βασικά στοιχεία, τα οποία πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι που θα υποβάλλουν αίτηση για εργασία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και ισχύουν για όλες τις ειδικότητες των υπό πρόσληψη εργαζομένων στο νέο μεταβατικό φορέα. 

Αναλυτικά: 

1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

2. Οι υποψήφιοι χωρίς ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να αποδείξουν ότι, γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων της αντίστοιχης ειδικότητας, προσκομίζοντας πιστοποιητικό ελληνομάθειας που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ή το Σχολείο της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

3. Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.

4. Να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης, ήτοι να μηv είvαι υπόδικoι για κακoύργημα ή vα μηv έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα σε oπoια­δήπoτε πoιvή για τέλεση κακoυργή­μα­τoς ή πλημ­μελή­ματoς (ενδεικτικά κλoπής, υπεξαίρεσης κoιvής και στηv υπη­ρεσία, απάτης, εκβίασης, απιστίας, απιστίας δικη­γόρoυ, δωρoδoκίας για vόμιμες και για παρά­νο­μες πράξεις, λιπoταξίας, εγκλή­ματoς περί τo vόμισμα, πλαστoγραφίας, εγκλή­ματoς κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλήματος εκμε­τάλ­λευσης της γενετήσιας ζωής, παράβασης καθήκo­vτoς, εμπρη­σμoύ εκ πρoθέσε­ως και παρά­voμης εμπo­ρίας φαρμάκωv). Η παρα­γρα­φή τoυ αδικήματος ή η χάρη χωρίς άρση τωv συvεπειώv δεv καταργούν τις απαγορεύσεις αυτές. Επιπλέον να μηv έχουν στερηθεί τελεσίδικα τα πoλιτικά τoυς δικαιώματα ως συvέπεια καταδίκης για διάπραξη πoιvικoύ  αδικήμα­τoς.

5. Να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.  Σε περίπτωση που η αναφερόμενη στην αίτηση συμμετοχής τίτλοι έχουν αποκτηθεί στην αλλοδαπή να κατέχουν και πράξη αναγνώριση από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή πιστοποιητικό αναγνώρισης από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την ισοτιμία και την αντιστοιχία των τίτλων αυτών ή πράξη αναγνώρισης επαγγελματικής ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

6. Να μηv κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στo Δημόσιo τoμέα καθώς και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

7. Να έχουν προηγούμενη ευδόκιμη υπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα για την οποία υποβάλλουν αίτηση.

8. Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμη απαλλαγή.

Β. ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

1.Τα απαιτούμενα για κάθε προκηρυσσόμενη θέση προσόντα καθορίζονται ανά κωδικό θέσης και ειδικότητα στο Παράρτημα Ι που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας.

2. Ως πρόσθετα προσόντα ορίζονται:

α) για όλες τις ειδικότητες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ ως πρόσθετο προσόν πρόσληψης ορίζεται η γνώση πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ σε βασικό επίπεδο, στα αντικείμενα α) επεξεργασία κειμένου, β) υπολογιστικών φύλλων, γ) βάσεως δεδομένων, δ) παρουσιάσεων και ε) υπηρεσιών δικτύου

β) η γνώση ξένων γλωσσών καθώς και το επίπεδο γνώσης αυτών αποτελούν συνεκτιμόμενα προσόντα

γ) για τη διαπίστωση των πρόσθετων προσόντων και προϋποθέσεων των προηγουμένων παραγράφων εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 26 παρ. 6 και 28 αντίστοιχα του ΠΔ 50/2001 όπως ισχύει κάθε φορά. 

Σε ό, τι αφορά τις επιμέρους προϋποθέσεις ανά ειδικότητα μπορείτε να τις δείτε εδώ