Μητσοτάκης: Είναι το πρώτο και το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο παρουσία καμερών

Μητσοτάκης: Είναι το πρώτο και το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο παρουσία καμερών

«Aλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας»

«Είναι το πρώτο και το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο παρουσία καμερών. Aλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και αξιολογούμε τις πολιτικές μας με έναν και μόνο στόχο: να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή η πρώτη μας συνεδρίαση είναι πανηγυρική. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται εφεξής μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες. Μέσα σε λίγες μέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες να δρομολογήσουν.

Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση.

Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 23 Ιουλιου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την επόμενη μέρα μετά την παροχή ψήφου, θα καταθετεί το πρώτο νομοσχέδιο, για το κράτος και μετά από μία εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο».

Στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι αύριο θα επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για το τολμηρό, όπως τόνισε, σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι άξιοι εκπαιδευτικοί μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ζήτησα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας. Καμία απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Για μια ισχυρή Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης και ενημέρωσε ότι επικοινώνησε χθες με πολλούς ομολόγους μου και με τον αντιπρόεδρο και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πριν από λίγες ημέρες ο λαός μάς εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τολμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Μακάρι να συναντήσουμε την ίδια και από την αντιπολίτευση. Αντιπαλοί μας οι δυσκολίες. Να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά. Αγαπάμε αυτούς που μας επέλεξαν να τους υπηρετούμε. Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλη μια κυβέρνηση, αλλά μια άλλη κυβέρνηση. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλες και όλους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, τελειώνοντας την ομιλία του.